Google Nexus 7 tablet με τιμή και λειτουργικό γλύκα


Το Google I/O 2012 τρέχει και το Google Nexus 7 είναι το tablet που παρουσίασε η εταιρεία επίσημα. Βάζοντας το χεράκι της η ASUS και τις software γνώσεις της η Google, το δημιούργημα είναι αυτό που βλέπετε και στις εικόνες. Το νέο tablet της Google "προσγειώθηκε" με ιδιαίτερα χαρακτηρισικά, τιμή σίγουρα προσιτή και ένα λειτουργικό... σκέτη γλύκα. Το Android 4.1 Jelly Bean για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει στο παρελθόν θα συντροφέυει για πρώτη φορά συσκευή και αυτό δεν θα είναι άλλο από το Nexus 7 tablet.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά όμως αυτά που συναντάμε στο Nexus 7 δεν είναι φτωχά παρ'όλη την τιμή του, κάνοντας το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Το νέο tablet φοράει τον επεξεργαστή Nvidia Tegra 3, που σημαίνει τετραπύρηνη επεξεργαστική δύναμη για όλες τις εφαρμογές και 12 cores αποκλειστικά και μόνο για τα γραφικά αποτελούν το εγκέφαλο της συσκευής. Την απεικόνιση αναλαμβάνει η 7άρα οθόνη τεχνολογίας IPS LCD, η οποία μάλιστα προσφέρει ανάλυση 1280 x 800 pixels ή 216 ppi. To ρόλο της προσωρινής μνήμης αναλαμβάνει η πόσοτητα του 1GB RAM ενώ 8GB ή 16GB παρέχονται για όλα τα ψηφιακά δεδομένα. Στο τομέα της συνδεσιμότητας WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth και microUSB καλύπτουν την ασύρματη επικοινωνία με το διαδίκτυο και άλλες συσκευές.

Το λειτουργικό όπως προαναφέρθηκε δεν είναι άλλο από το Jelly Bean δηλαδή τη νεότερη έκδοση (4.1) του Google OS, για το οποίο μάλιστα αποτελεί την πρώτη συσκευή ενσωμάτωσης στο εμπόριο.

Στις λεπτομέρειες Corning glass ντύνει την οθόνη για μεγαλύτερη προστασία, εμπρόσθια κάμερα 1,2MP, μικρόφωνο, υποστήριξη NFC, GPS καθώς και αισθητήρες επιταχυνσιομέτρου, μαγνητομέτρου και γυρισκόπιο ολοκληρώνουν τη λίστα των χαρακτηριστικών. Φυσικά όλα αυτά μπορούν να τροφοδοτηθούν και να λειτουργήσουν αρμονικά για έως και 8 ώρες χάρη στην ενσωματωμένη μπαταρία των 4325mAh.

Το Google Nexus 7 tablet είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στο Google Play store ενώ όσοι επιλέξουν να το προπαραγγείλουν θα επωφεληθούν από μια κάρτα αξίας 25$ για οποιαδήποτε αγορά από το store. Η τιμή του tablet κυμαίνεται στα $199 για τα 8GB και στα 249$ για το 16άρι μοντέλο. Η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.

Σχόλια