Google Nexus Q, streaming media player για το σπίτι


Η Google "εισχωρεί" στο σαλόνι του σπιτιού με το Google Nexus Q. Ένα νέο streaming media player που παρουσιάστηκε στο Google I/O 2012 και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για τη διασκέδαση στο σπίτι. Αυτό που κάνει η νέα συσκευή της Google είναι να επικοινωνεί με smartphones και tablets αλλά και να streamάρει υλικό από το cloud και όχι μόνο (YouTube κτλ.) για προβολή στη μεγάλη οθόνη και τα ποιοτικά ηχεία του σπιτιού.

Ο σχεδιασμός του Google Nexus Q είναι άκρως φουτουριστικός και μινιμάλ με σφαιρικό σχήμα και σκούρο χρώμα ενώ στο πίσω μέρος διακρίνονται οι θύρες επικοινωνίας με TV, Εthernet αλλά και οι συνδέσεις για ηχεία. Για τα τελευταία μάλιστα διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή με έξοδο 25W(2x 12.5W) ενώ στο υπόλοιπο εσωτερικό κρύβεται ένα πλήρες σύστημα με τα όλα του.

Με μια γρήγορη ματιά το Nexus Q ενσωματώνει επεξεργαστή OMAP4460, με δυπήρινο ARM Cortex-A9 και κάρτα γραφικών SGX540. Ακόμη 1GB RAM και 16GB NAND flash αναλαμβάνουν την αποθήκευση των δεδομέων, προσωρινών και μη, αντίστοιχα. H διεπαφή με το χρήση επιτυγχάνεται μέσω του Android 4.0 Ice Cream Sandwich ενώ οι υποστηριζόμενες εφαρμογές είναι τα Google Play Music, Movies & TV καθώς και τo YouTube.

Όσον αφορά την ασύρματη συνδεσιμότητα, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth και NFC είναι στα εντός ενώ MicroHDMI, TOSLink Optical(S/PDIF), Ethernet (RJ45), microUSB και Βanana jack για σύνδεση ηχείων αναλαμβάνουν το ρόλο των ενσύρματων συνδέσεων.

Το Google Nexus Q θα γίνει διαθέσιμο στα μέσα Ιουλίου με τιμή γύρω στα $299.

Σχόλια