H LG αφήνει τα tablets, επικεντρώνεται στα κινητά

 Στην κατηγορία των tablets ο ανταγωνισμός που έχει δημιουργήσει το iPad είναι μεγάλος. Η Microsoft μπήκε και αυτή στη μάχη με τη δική της υλοποίηση ενώ κατά καιρούς βλέπουμε tablets και από άλλες εταιρείες (Sony, Lenovo, BlackBerry κτλ.).Το iPad κυριαρχεί, το Surface της MS φαίνεται πολλά υποσχόμενο ενώ οι υπόλοιπες υλοποιήσεις αποκτούνται από καταναλωτές που θέλουν το κάτι εναλλακτικό.

Από την άλλη όμως, η LG με το Optimus Pad δεν κατάφερει να σταθεί στο ύψος της και έτσι εγκαταλείπει αυτή τη κατηγορία. Το ενδιαφέρον για το Optimus Pad δεν ήταν ιδιαίτερα έντονο και έτσι έμεινε αραχνιάζοντας στα ράφια των καταστημάτων ενώ μικρό ποσοστό το αγόρασε. Η LG βλέποντας ότι το κέρδος για την ίδια, από αυτή τη κατηγορία, δεν ήταν σημαντικό αφήνει τα tablets και επικεντρώνεται αλλού.

Τα smartphones θα είναι το πλήρες αντικείμενο από δώ και στο εξής για την κορεάτικη εταιρεία και όλα οδηγούν αποκλειστικά και μόνο σ'αυτή τη κατηγορία. Βέβαια, έκτος των άλλων με την κίνηση αυτή γλυτώνει περιττά έξοδα κατασκευής που απαιτούσε το Pad και που κάλλιστα θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία επερχόμενων smartphones.

Το Optimus Vu, το λεγόμενο "ταμπλετόφωνο", τα αρκετά υπάρχοντα και επερχόμενα Android αλλά και πιθανές φρέσκιες συσκευές με το Windows Phone 8 (Apollo) θα αντιπροσωπεύουν πλέον την LG και φυσικά θα καλύπτουν τις mobile πλατφόρμες.

Σχόλια