iPhone 3GS & 4 χωρίς flyover και turn-by-turn πλοήγηση

Το iOS 6 παρουσιάστηκε και νέα χαρακτηριστικά το φθινόπωρο θα γίνουν διαθέσιμα στους κατόχους των Apple devices. Πληθώρα αλλαγών, νέες προσθήκες και αρκετές μικροβελτιώσεις στο κώδικα του λειτουργικού έρχονται και οι τυχεροί θα είναι πολλοί.

iPhone 3GS/4/4S, iPad 2/3 και 4ης γενιάς iPod Touch θα είναι συμβατά με το νέο iOS και σίγουρα η χαρά αυτών με τις παλιότερες σύσκευες είναι μεγάλη. Δυστυχώς όμως, σ'αυτή την ευχάριστη ατμόσφαιρα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για συγκεκριμένες συσκευές.

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα iPod Touch και τα iPad των σειρών που προαναφέρθηκαν, στο στόχαστρο μπαίνουν iPhone 3GS και 4. Mε το πρώτο να υφίσταται στην αγορά εδώ και τρία χρόνια και το δεύτερο ένα χρόνο λιγότερο, η Apple δεν τα κάνει πλήρως συμβατά. Χωρίς να υπάρχει σαφής λόγος οι νέοι χάρτες δεν θα προσφέρουν τα χαρακτηριστικά Flyover και turn-by-turn πλοήγησης. Επιπλέον, εκτός αυτών το FaceTime με 3G δεν θα υποστηρίζεται από το iPhone 4, κάτι για το οποίο πολύ πιθανόν να ευθύνεται το Α4 επεξεργαστής. Ακόμη το 3GS δεν θα είναι συμβατό με το Photo Stream, το VIP, το flagged email feature καθώς και το offline διάβασμα λιστών.

Μπορεί οι περιορισμοί να φαίνονται αρκετοί αλλά σίγουρα μια αναβάθμιση σε παλιότερες συσκευές είναι κάτι πολύ ευχάριστο για τους κατόχους. Βέβαια μην τα περιμένετε και όλα ίδιαιτερα από το iPhone 3GS που υπάρχει στην αγορά αρκετά χρόνια αλλά παρ'όλα αυτά η υποστήριξη είναι κάτι παραπάνω από καλή.

Πηγή

Σχόλια