Η Microsoft παρουσιάζει τα Windows Phone 8


Xθές πραγματοποιήθηκε το πολυαναμενόμενο "sneak peak" event και η Microsoft παρουσίασε επίσημα τα Windows Phone 8. Γενικότερα με την έλευση του Surface και των Windows Phone 8 που είδαμε χθές, η MS φαίνεται ότι έχει δεί πολύ ζεστά την όλη υπόθεση, ρίχνοντας στην αγορά πολύ ανταγωνιστικά προϊόντα, που σίγουρα κάνουν τη διαφορά σε σημεία, απ' ότι ξέραμε μέχρι στιγμής.

Η νέα έκδοση έρχεται σχεδόν πλήρως ανανεωμένη με νέα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά και φρέσκια start screen. Ειδικότερα τα Windows Phone 8 καλύπτουν πλέον πολυπύρηνους επεξεργαστές, αναλύσεις οθόνης WVGA, WXGA, HD (800x480, 1280x768, 1280x720 pixels) και εξωτερική αποθήκευση σε microSD. Oμολογουμένως όλα τα παραπάνω θα φέρουν νέα εμπειρία στα games αλλά και στο multitasking ενώ η αρχική οθόνη πλέον γίνεται πληρέστερη. Φυσικά ο κώδικας έρχεται και αυτός ανανεωμένος ενώ πλέον είναι της ίδιας λογικής με αυτή της desktop έκδοσης, έτσι ώστε οι δυο πλατφόρμες να μοιράζονται κοινές εφαρμογές. Στην ουσία το porting από τη desktop στη mobile και αντίστροφα θα γίνεται με πιο απλό τρόπο για την μεγαλύτερη ευκολία των developers.


Στα υπόλοιπα ενσωματωμένο Skype (κάτι που περιμέναμε) και υποστήριξη VoIP εφαρμογών, Nokia Maps (και αυτό το γνωρίζαμε), αναβαθμισμένες λειτουργίες κάμερας (και αυτό), υποστήριξη NFC (με λειτουργία wallet) και Internet Explorer 10 που θυμίζει αυτόν της σταθερής έκδοσης είναι στο νέο πακέτο.


Η Microsoft εκτός των παραπάνω όμως δίνει και ιδιαίτερη έμφαση στους επαγγελματίες προσθέτοντας κωδικοποιήσεις ασφαλείας και φυσικά την εφαρμογή Office.


Τα νέα Windows Phone 8 θα διατεθούν το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ να αξίζει να τονίσουμε πως δεν θα είναι συμβατά με συσκευές που τρέχουν το Mango. Ωστόσο, για να αποφευχθούν δυσάρεστα σχόλια από τους ήδη κατόχους, η MS θα κάνει διαθέσιμη την έκδοση WP 7.8 φέρνοντας μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπάρχουσες συσκευές. Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι τα WP 8 θα παρέχουν ενημερώσεις σε κάθε συσκευή τουλάχιστον 18 μήνες από το λανσάρισμά της.

Πηγή

Σχόλια