Ευκαιρία για SSD, οι τιμές πέφτουν


SSD (Solid State Drive) είναι αναμφισβήτητα μια από της σημαντικότερες αναβαθμίσεις στα σημερινά PCs, είτε πρόκειται για laptops είτε για desktops. Δυστυχώς όμως πρόκειται για ένα upgrade που κοστίζει, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά HDD αν και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, όσον αφορά τις επιδόσεις. Πλέον όμως τα πράγματα αλλάζουν και εφόσον η τεχνολογία ωριμάζει οι τιμές πέφτουν. Ένα SSD δεν αποτελεί μακρινό όνειρο και έτσι όλοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και να επωφεληθούν των δυνατότητων τους.

Στην έρευνα αγοράς του The Tech Report τα αποτελέσματα παρουσίασαν μειωμένες τιμές και ποσοστό €/GB πιο μικρό από ποτέ. Τα SSDs γίνονται προσιτά αφού οι τιμές σε σύγκριση με τη χρονιά που πέρασε είναι ιδιαίτερα χαμηλότερες. ΟCZ, Crucial και Corsair έχουν μειώσει το κόστος των δίσκων τους έως και 50% στα μεγαλύτερα μοντέλα των 240/256GB. Ακόμη το Samsung 830 Series πέφτει στο 1,17$ ανά GB ενώ ο Intel 320 με τον αποκλειστικό του controller παραμένει σε υψηλά επίπεδα.


Με τις τιμές να έχουν "κοπεί" έως και 50% σίγουρα είναι ευκαιρία για αγορά ενός δίσκου SSD, που πολλοί ονειρεύονται εδώ και καιρό, αφού το κόστος ανα gigabyte έχει μειωθεί δραματικά. Φυσικά όλα αυτά οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις και επίπεδα τιμών παρόμοια με αυτά των κλασικών δίσκων, τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

Σχόλια