Surface tablet με Windows 8/RT δια χειρός Microsoft


Η Microsoft έκανε το θαυματάκι της στο event της, στο Los Angeles, και η δική της εξ'ολοκλήρου υλοποίηση στη κατηγορία των tablets παρουσιάστηκε επίσημα. Με της φήμες να οργιάζουν τις προηγούμενες μέρες, το MS Surface tablet είναι γεγονός και έρχεται με τα Windows 8 Ρro & RT.

Microsoft κατασκευή λοιπόν και Microsoft λειτουργικό σε ένα 10άρι tablet πολλά υποσχόμενο και με στοιχεία που το κάνουν να μοιάζει ιδιαίτερο, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, λόγω υψηλού ανταγωνισμού.

Η παρουσίαση του Surface ξεκίνησε με τον Steve Ballmer επί σκηνής να μιλά γενικευμένα και στη συνέχεια ο Steven Sinofsky ανέλαβε την πλήρη επίδειξη του νέου προϊόντος. Όσον αφορά το hardware παρουσιάστηκαν δυο επιλογές που διαφέρουν κυρίως στον επεξεργαστή και την έκδοση λειτουργικού. Η πρώτη έρχεται με Intel 22nm Ivy Bridge CPU και φυσικά Windows 8 ενώ η δεύτερη εξοπλίζεται με ΑRM chipset και έκδοση Windows RT.

Ειδικότερα και όσον αφορά το Intel powered Surface τρέχει έκδοση Windows 8 Pro, είναι ελαφρώς παχύτερο και βαρύτερο σε σύγκριση με το ARM-based, προσφέρει χωρητικότητες 64GB & 128GB και αποκλειστικά θύρα USB 3.0. Η έκδοση με ARM chipset, δημιουργία της Nvidia, έχει πάχος 9.3mm, ζυγίζει 0.68 κιλά, εξοπλίζεται με θύρα USB 2.0 και παρέχει 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου.

Και τα δύο διαθέτουν οθόνη 10.6-ιντσών ClearType Full HD με Gorilla Glass 2, έξοδο HDMI και υποδοχή microSD. Είναι κατασκευασμένα από PVD μαγνησίου, ενσωματώνουν stand στο πίσω μέρος και συνοδεύουνται από αποσπώμενο μαγνητικό κάλυμμα Touch & Type (με πληκτρολόγιο και touchpad) ενώ στα ηλεκτρονικά πολλαπλή λειτουργία κεραιών (MIMO) παρέχει καλύτερη ποιότητα ασύρματων συνδέσεων.

Για την ώρα η τιμή του Microsoft Surface tablet δεν έχει ανακοινωθεί ωστόσο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο όταν θα διατεθούν και τα Windows 8 ενώ η Intel-based έκδοση υπολογίζεται να δωθεί τρείς μήνες αργότερα.

Σχόλια