Toshiba Satellite U845W, 14άρι ultrabook με 21:9 aspect ratio

H Toshiba κάνει τη διαφορά παρουσιάζοντας κάτι νέο με σχετικά πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό για τα μέχρι πρότινος δεδομένα. Το Satellite U845W είναι το νέο ultrabook της εταιρείας που έρχεται με λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό, 14άρα οθόνη και σώμα προσεγμένο στις λεπτομέρειες.

Το Toshiba Satellite U845W ξεχωρίζει χάρη στο 21:9 aspect ratio οθόνης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για τη καλύτερη εμπειρία παρακολούθησης ταινιών εν κινήσει. Αφού με το 21:9 πλέον αφαιρούνται τα μαύρα μέρη που εμφανίζονται στο άνω και κάτω μέρος των movies, κάνοντας πιο απολαυστικό το όλο σκηνικό. Η επόμενη λογική της Toshiba αφορά τα Windows 8. Mε την release preview να είναι διαθέσιμη και η τελική έκδοση να αναμένεται σύντομα, το U845W βολεύει όσο κανένα άλλο με το Metro UI και την εκτέλεση των εφαρμογών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας. Φυσικά όλα αυτά σε 14-ίντσες, όπως προαναφέρθηκε, και 1792 x 768 pixels.


Περνώντας από την οθόνη στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά επεξεργαστές Ivy Bridge, μνήμη RAM έως 10GB και συνδυασμός δίσκου SSD 32GB με κλασικό δίσκο 500GB είναι ό,τι πρέπει για γρήγορο φόρτωμα δεδομένων και μεγάλο χώρο για αυτά. Στα υπόλοιπα διακρίνονται θύρες USB 3.0, υποστήριξη WiDi, ΗDMI κ.α, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο για άνετη χρήση στο σκοτάδι και ήχος Harman/Kardon.

Εξωτερικά, η Toshiba έχει κάνει ωραία δουλειά όσον αφορά το design αλλά και τα υλικά χρήσης. Προσεγμένος σχεδιασμός και αλουμινένιο σώμα κάνουν τα προγενέστερα Satellite να ζηλεύουν το νέο μοντέλο. Φυσικά το μικρό βάρος και οι λεπτές γραμμές το κατατάσσουν στην κατηγορία των ultrabooks.


To Τoshiba Satellite U845W θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουλίου με τιμή που θα ξεκινά από τα 999$.

Σχόλια