AMOLED οθόνη αντί καθρέπτη στο νέο Audi R8 e-tron


Η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και δεν θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αυτοκίνησης. Κάνοντας την αρχή η Audi και ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα ετοιμάζεται να εξοπλίσει το δικό της supercar R8 e-tron με κάτι που θα ήθελαν πολλοί στο αυτοκίνητό τους.

Μια οθόνη 7,7-ιντσών φαίνεται πως θα αντικαταστήσει το κλασικό καθρέπτη αφού εκτός των άλλων το συγκεκριμένο μοντέλο δεν διαθέτει πίσω παράθυρο. Έτσι, η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων σκοπεύει να προμηθευτεί οθόνες τεχνολογίας AMOLED 7,7-ιντσών, φυσικά από τη κορεάτικη κολοσσό Samsung. H oθόνη θα επικοινωνεί με κάμερα που θα είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έτσι θα παρέχει πλήρη ορατότητα στον οδηγό. Παράλληλα, εκτός αυτού η Audi θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω panel για επιπρόσθετη απεικόνιση στοιχείων, για ακόμα καλύτερο έλεγχο. Για όσους αναρωτιούνται, η συγκεκριμένη οθόνη είναι αυτή του γνωστού Galaxy Tab 7.7, η οποία επιλέχθηκε από την εταιρεία για το μικρό πάχος της και την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας αντί μιας LCD.

Έτσι λοιπόν το νέο Audi R8 e-tron θα εξοπλίζεται με το εν λόγω σύστημα ενώ μελλοντικά η ίδια λύση θα χρησιμοποιηθεί και σε περισσότερα μοντέλα της εταιρείας.

Πηγή

Σχόλια