Facebook 5.0 app για iOS, πιο γρήγορο από ποτέ

Μετά τα πολυάριθμα παράπονα χρηστών και τις τέσσερις εκδόσεις για iOS, η Facebook επιτέλους λανσάρει τη νέα version του app της. Η 5η έκδοση είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store φέρνοντας αρκετές βελτιώσεις κυρίως στο κώδικα της εφαρμογής, νέες δυνατότητες και φυσικά γρηγορότερη λειτουργία από ποτέ.

Το νέο Facebook 5.0 για iPhone/iPod/iPad που αναμενόταν εδώ και καιρό, είναι πλήρως αναδημιουργημένο από την αρχή, σε συνεργασία με μια νέα ομάδα που ασχοληθήκε αποκλειστικά μαζί του αλλάζοντας το παλιό ΗΤΜL 5 κώδικα με νέα γλώσσα προγραμματισμού.

Στην πράξη οι δημιουργοί της εφαρμογής εστίασαν σε τρία βασικά χαρακτηριστικά, το άμεσο ξεκίνημα του app, το καλύτερο και γρηγορότερο scrolling στα feed news και τέλος στη προβολή των εικόνων. Τα δύο πρώτα ήταν αυτά που έλλειπαν εδώ και καιρό, ωστόσο θριαμβευτικά φαίνεται ότι έχουν πετύχει αφού η εφαρμογή είναι πιο γρήγορη από ποτέ. Όσον αφορά το τρίτο χαρακτηριστικό, αυτό που κάνει είναι να εμφανίζει πιο άμεσα τις φωτογραφίες ενώ με ένα απλό swype πραγματοποιείται επιστροφή στην αρχική οθόνη. Στα υπόλοιπα, το UI παραμένει όπως ήταν χωρίς καμία επιπλέον αλλαγή.

Το Facebook 5.0 app για iOS είναι διαθέσιμο στο App Store, καταλαμβάνει 7.3MB από τη συσκευή σας και (δυστυχώς για κάποιους!) είναι συμβατό με iOS 4.3 και νεότερο.

Σχόλια