H Μicrosoft αλλάζει λογότυπο

Η Microsoft αλλάζει λογότυπο μετά από 25 χρόνια εν όψη των νέου software και γενικά της διαφορετικής φιλοσοφίας. Από το 1987 το logo της εταιρείας δεν είχε τροποποιηθεί ποτέ και για κανένα λόγο, αν και τα προϊόντα της αναβαθμίζονταν συνεχώς.

Η εταιρεία του Bill Gates ετοιμάζοντας το λανσάρισμα των Windows 8 στην αγορά, θέλει να πάει ένα βήμα πιο πάνω την όλη εικόνα της, δείχνοντας το κάτι διαφορετικό. Φυσικά σε όλο αυτό συμβάλλει η ανανέωση του software υλικού της, όπως το λειτουργικό, το Office 2013, οι νέες υπηρεσίες στο Xbox αλλά και το νέο Surface tablet, από τη πλευρά του hardware.

Έτσι, θέλοντας να δείξει πως όλα αναδιοργανόνται και μπαίνει ένα νέο start line, είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανανέωση του λογότυπου, σύμφωνα και με τον Jeff Hansen (general manager της MS).

Όσον αφορά το σχεδιασμό, το logo είναι πιο απλό, πιο καθαρό και πιο φρέσκο. Άλλωστε αυτά τα τρία χαρακτηρίζουν τα λογότυπα της εταιρείας, που γίνονται όλο και πιο απλά σε σύγκριση με τα προγενέστερα. Στη νέα δουλειά υπάρχει το πλήρες brand της εταιρείας, συνοδευόμενο από ένα τετράγωνο χωρισμένο στα τέσσερα. Τα τέσσερα χρωματιστά υποτετράγωνα δηλώνουν τις τέσσερις κατηγορίες της αγοράς, TV, PC, tablet και smartphone ενώ η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται είναι η Segoe.

Εσάς πως σας φαίνεται το νέο logo;

Σχόλια