Nikon Coolpix S800c, νέα compact με Αndroid για όλους

Η Νikon προσθέτει ένα νέο μοντέλο στη λίστα των compact καμερών για όλους και όλες τις περιστάσεις. Η ευκολία της νέας Coolpix S800c βρίσκεται στο λειτουργικό το οποίο δεν είναι άλλο από το Android 2.3 Gingerbread, καθιστώντας της άκρως λειτουργική από όλους.

Η πρώτη κάμερα της εταιρείας λοιπόν, με Android, είναι πλέον γεγονός φέρνοντας αρκετές επιλογές για τη πλειοψηφία των χρηστών. Όσον αφορά τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά αισθητήρας 16MP BSI CMOS, οπτικό ζουμ 16x, οθόνη 3.5-ιντσών OLED αφής, εγγραφή video 1080p με στερεοφωνικό ήχο και επεξεργαστής εικόνας EXPEED C2 την καθιστούν ικανή για καθημερινές λήψεις και όχι μόνο. Φυσικά ως μια συσκευή με Android για ευκολία διαμοιρασμού δεδομένων διαθέτει σύνδεση WiFi καθώς και GPS για προσθήκη θέσης στα δεδομένα των φωτογραφιών.

Στα υπόλοιπα διακρίνονται δυο mode λειτουργίας, για απλή χρήση ως ένα μικρό Αndroid smartphone και βέβαια ως κάμερα με τα επιπλέον features που απαιτούνται για τις λήψεις.

Όσον αφορά το λειτουργικό, η προσθήκη του Android καθιστά πολύ εύκολο το sharing των φωτογραφιών απευθείας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, μέσω του WiFi και των σχετικών apps ενώ και η επεξεργασία αυτών γίνεται πλέον παιχνιδάκι.

Η Nikon Coolpix S800c θα κυκλοφορήσει σε δυο χρώματα (λευκό, μαύρο) και θα γίνει διαθέσιμη τον επόμενο μήνα στη τιμή των $349.95.

Σχόλια