Samsung ATIV S, το πρώτο smartphone με Windows Phone 8

To χθεσινό unpack event της κορεάτικης εταιρείας μας επιφύλασε αρκετά καλούδια και ένα από αυτά είναι και ATIV S. Κατέχοντας την αποκλειστικότητα, η Samsung παρουσίασε το πρώτο smartphone με τα Windows Phone 8, κερδίζοντας τις εντυπώσεις αφού πρόκειται για μια υπερπλήρη συσκευή συνδυάζοντάς τα όλα σε ένα πανέμορφο σώμα.

Το νέο ATIV S έρχεται με ονομασία που ξεφεύγει από το καθιερωμένο GALAXY, που ανήκει άλλωστε στη κατηγορία του Android, ενώ η συνοδεία του "S" αποτελεί καθοριστικό γράμμα για τη νέα ναυαρχίδα. Φεύγοντας από την ονομασία το νέο WP8 smartphone έχει large χαρακτήρα διαθέτοντας μεγάλη οθόνη 4.8-ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης HD. Φυσικά για την καλύτερη προστασία εξοπλίζεται με γυαλί Gorilla Glass 2 αποτρέποντας έτσι τυχόν σπασίματα.

Στα ηλεκτρονικά ο διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Krait χρονισμένος στο 1.5Ghz αναλαμβάνει να φέρει εις περάς όλες τις διεργασίες, σε συνδυασμό πάντα με τη μνήμη RAM του 1GB. Το φωτογραφικό ταλέντο μπορεί να αναδείξει η κάμερα των 8MP συνοδευόμενη από flash ενώ η εμπρόσθια του 1.9MP είναι υπεύθυνη για πορτραίτα και βίντεο κλήσεις.


Ο τομέας της συνδεσιμότητας είναι και αυτός πλήρης με επιλογές WiFi a/b/g/n, Bluetooth 3 και NFC. Επιπλέον διαθέτει χωρητικότητες 16 ή 32GB, οι οποίες αυξάνονται χάρη στην υποδοχή καρτών microSD. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν αρμονικά και με σχετικά καλούς χρόνους χρήσης αφού η μπαταρία των 2300mAh αναλαμβάνει τα της τροφοδοσίας.

Όσον άφορά της εξωτερικές διαστάσεις διαθέτει ιδιαίτερα λεπτό πάχος (137.2mm x 70.5mm x 8.7mm) και βάρος στα 135gr. ενώ ο σχεδιασμός παραπέμπει ελάχιστα σε αυτόν του GALAXY SIII.

Το νέο Samsung ATIV S θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά την επίσημη διάθεση των Windows Phone 8 από τη Microsoft.

Σχόλια