Sony Cyber-shot RX100, DSLR επιδόσεις σε compact σώμα


Η Sony κάνει διαθέσιμη τη νέα φωτογραφική της κάμερα από τη κατηγορία των compact, βάζοντας σε δίλημμα τους DSLR-wannable, αφού μιλάμε για επιδόσεις που συναντάμε σε επαγγελματικά μοντέλα. Η Cyber-shot RX100 είναι το πολλά υποσχόμενο μοντέλο, απευθυνόμενο σε αυτούς που αναζητούν πολλές δυνατότητες και μέγεθος compact. Οι διαστάσεις της RX100 δεν ξεπερνούν αυτές των συνηθισμένων μηχανών τσέπης ωστόσο οι επιδόσεις είναι σε υψηλά επίπεδα.

Ξεκινώντας με τα χαρακτηριστικά ο αισθητήρας Exmor 1.0" CMOS των 20.2 ΜP αναλαμάνει καθοριστικό ρόλο για λήψεις με υψηλή λεπτομέρια. Το οπτικό ζουμ δεν εντυπωσιάζει αφού δεν ξεπερνά τα 3.6x, ωστόσο ο φακός δημιουργία της Carl Zeiss με ƒ/1.8 είναι το κάτι άλλο. Στο εσωτερικό τη επεξεργαστική ισχύ αναλαμβάνει ο BIONZ imaging processor προσφέροντας ΙSO εύρους 80-25,600 και εκπληκτική ποιότητα. Φυσικά χειροκίνητες ρυθμίσεις και έλεγχος του φακού αλλά και αναδυόμενο flash συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά.


Όλη η δουλειά του φωτογράφου απεικονίζεται στην LCD οθόνη των 3-ιντσών (1,229k) όπου σε συνδυασμό με τη τεχνολογία WhiteMagic, προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα σε συνθήκες υψηλού φωτισμού. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα καταγραφής video Full HD 1080p/60fps καθώς και επιλογή λήψης φωτογραφιών σε format RAW. H τιμή της νέας Sony Cyber-shot RX100 ξεκινά από τα 648€.

Σχόλια