Sony VAIO Duo 11, υβρίδιο ultrabook με Windows 8

Από τη φετινή IFA 2012 η Sony δεν λείπει, δίνοντας το παρόν με το VAIO Duo 11, το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων. Ένα υβρίδιο ultrabook και tablet είναι αυτό που παρουσιάζει η Sony καλύπτοντας όσο το δυνατόν καλύτερα, το χάσμα ανάμεσα στις δυο κατηγορίες.

Το VAIO Duo 11 είναι ότι πρέπει γι'αυτούς που αναζητούν κάτι ενδιάμεσο και φυσικά θέλουν να στραφούν στα Windows 8. To λειτουργικό της Microsoft είναι αυτό που θα αναλάβει τη διεπαφή με το χρήστη στην απλή ή την Pro έκδοση και όχι την RT.


Περνόντας στα χαρακτηριστικά παρατηρούνται υποσυστήματα που βλέπει κανείς σε κλασικό laptop, ωστόσο όλα αυτά σε μια μινιμαλ συσκευή με όμορφο σχεδιασμό. Οι επεξεργαστές που προσφέρονται είναι της σειράς Ivy Bridge, δηλ. i3, i5 και i7 σε συνδυασμό πάντα με 4 ή 8GB μνήμης DDR3. Tα γραφικά αναλαμβάνει το ενσωματωμένο chip Intel 4000 όπου αρκεί για ποιοτική απεικόνιση στην οθόνη αφής (capacitive) OptiContrast των 11,6" με ανάλυση Full HD.

Ο τομέας της συνδεσιμότητας καλύπτεται πλήρως με Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4NFC και ενσύρματα με USB 3.0 και υποδοχή καρτών μνήμης SD. Επιπλέον προσφέρονται δυο κάμερες ανάλυσης Full HD (στα 2MP) για video κλήσεις και λήψη φωτογραφιών ή video.

Εξωτερικά το πάχος έχει κρατηθεί σε ιδιαίτερα μικρά επίπεδα αγγίζοντας τα 18mm ενώ το βάρος δεν ξεπερνά τα 1.3kg. Eπιπλέον, μαζί με τη συσκευή παρέχεται και Sony stylus για ακόμα πιο λειτουργική χρήση ενώ διαθέτει και slide-out backlit QWERTY πληκτρολόγιο.

Το νέο Sony VAIO Duo 11 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.


Σχόλια