Fujifilm X-E1, μια X Pro-1 με μικρότερες διαστάσεις


Η Fujifilm λανσάρει ένα νέο μοντέλο στη κατηγορία των Pro φωτογραφικών μηχανών που διαθέτουν εναλλάξιμους φακούς. H X-E1 είναι η νέα προσθήκη στη γκάμα των προϊόντων της, η οποία έρχεται με εξίσου δυνατά χαρακτηριστικά και επιλογές που δεν την κάνουν να ζηλεύει τίποτα από ένα DSLR μοντέλο. Σε πρώτη φάση όμως αυτό που θα λέγαμε είναι πως η Χ-Ε1 είναι μια X-Pro 1 ωστόσο διαφέρει στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αφού διαθέτει μικρότερες διαστάσεις.

Όσον αφορά τη φωτογραφική της προίκα συναντάμε αισθητήρα 16.3 MP APS-C X-Trans CMOS, εύρος ISO από 200 έως 6,400, χειροκίνητες ρυθμίσεις, μπαταρία που προσφέρει μέχρι και 350 shots, καθώς και εγγραφή video στα 1080p @ 24p. Στο πίσω μέρος υπάρχει οθόνη 2.8" για απεικόνιση ενώ ηλεκτρονικό ΟLED viewfinder προσφέρει πιο επαγγελματική αίσθηση στις λήψεις. Φυσικά εκτός των άλλων υπάρχει και αναδυόμενο flash για αυτούς που αναζητούν μια πρώτη λύση στα νυχτερινά θέματα ενώ δεν λείπει και η υποδοχή για εξωτερικό.

Η Fujifilm X-E1 συνοδεύεται από πληθώρα αξεσουάρ (φακούς κτλ.) ενώ αναμένεται θα γίνει διαθέσιμη το Νοέμβριο με τιμή που ξεκινά από τα 1000$ για το σώμα ή τα 1400$ σε συνδυασμό με 18-55mm zoom lens kit.

Σχόλια