Η Google εξαγοράζει το Snapseed app


H Google προχωρά σε ακόμη μια εξαγορά στοχεύοντας αυτήν τη φορά το τομέα της φωτογραφίας. H συμφωνία έληξε και πλέον οι υπολοιπές διαδικασίες είναι θέμα χρόνου. Το Snapseed που κάνει θραύση στο χώρο του iOS, κέρδισε τις εντυπώσεις της Google και προχωρά στην απόκτησή του.

Το Snapseed app είναι ένα από τα δημοφιλή photo apps που ξεκίνησε από το iOS και προσφέρει πληθώρα επιλογών για βελτιστοποίηση των φωτογραφιών, εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα έχει χαρακτηριστεί ως iPad App Of The Year για το 2011 ενώ όλα αυτά με κόστος 3.99$, που δεν το λές και οικονομικό για application.

Ωστόσο, η Google προφανώς και θέλει να ενισχύσει το τομέα της φωτογραφίας και μια εφαρμογή με δυνατό ιστορικό αλλά και με 9 εκατομμύρια χρήστες το πρώτο χρόνο ύπαρξης είναι ό,τι πρέπει.

Παράλληλα, στόχος της νέας συνεργασίας, είναι η βοηθεία των χρηστών έτσι ώστε να δημιουργούν καλύτερες φωτογραφίες καθώς η Nik Software είναι η πιο κατάλληλη για αυτό, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Google+ boss Vic Gundotra. Αναμφίβολα πρόκειται και για το αντίπαλο στρατόπεδο απέναντι στη πρόσφατη εξαγορά του Instagram από το Facebook.

Από την άλλη πολύ πιθανή είναι και η ενδυνάμωση του Google+ με γνώσεις του δυναμικού της Nik πάνω στη φωτογραφία, για μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσέλκυση των χρηστών.

Τέλος, οι άνθρωποι πίσω από το Snapseed λέγεται ότι θα μεταφερθούν στο Mountain View όπου βρίσκονται τα γραφεία της Google, για συνεργασία από κοινού και μελέτη για ενσωμάτωση στο Google+ αλλα και δημιουργία έκδοσης για το Android.

Πηγή

Σχόλια