HTC 8X, Windows Phone με Beats Audio & οθόνη 4.3-ιντσών


Οι επιλογές για smartphone με Windows Phone 8 πληθαίνουν αφού πλέον και η HTC ετοίμασε και παρουσίασε πριν λίγη ώρα τη δική της υλοποίηση. Ένα ακόμα 'superphone' βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας με δυνατά χαρακτηριστικά, μεγάλη οθόνη και διαφορές στα σημεία.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό του νέου Windows Phone 8 εντοπίζουμε τον διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm S4 στο 1.5Ghz, 1GB μνήμη RAM, 16GB (+microSD) για αποθήκευση δεδομένων και μεγάλη οθόνη 4.3-ιντσών τεχνολογίας LCD 2 με ανάλυση 720p. O τομέας της συνδεσιμότητας περιλαμβάνει WiFi a/b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR και NFC chip ενώ οι κάμερες των 8MP (+LED flash) και 2.1MP αναλαμβάνουν τις φωτογραφικές λήψεις και την πραγματοποίηση video κλήσεων αντίστοιχα. Η τροφοδοσία παρέχεται από τη ενσωματωμένη μπαταρία Li-ion Polymer των 1800mAh.

Στις λεπτομέρειες η HTC έχει κάνει ιδιαίτερη δουλειά με την κάμερα της συσκευής προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ικανό φακό με γωνία 88-βαθμών, f/2.0 και BSI αισθητήρα για βελτιωμένες λήψεις στο σκοτάδι. Φυσικά η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει εξίσου καλά χαρακτηριστικά και ανάλυση 2.1MP για βιντεοκλήσεις στα 1080p.


Ακόμη αυτό που διαφοροποιεί τη ναυαρχίδα της HTC από τα υπόλοιπα κινητά της αγοράς είναι η ενσωμάτωση Beats Audio. Αυτό σημαίνει πως η γνωστή εταιρεία στο χώρο του ήχου έχει αναλάβει τη δημιουργία του ενισχυτή της συσκευής για βελτιωμένη ακουστική σε συνδυασμό μάλιστα με αντίστοιχα ακουστικά.

Όσον αφορά το σχεδιασμό και εδώ βλέπουμε κάτι ξεχωριστό από την ταιβανέζικη εταιρεία που δε θυμίζει τα προγενέστερα μοντέλα. Δηλαδή λεπτό σώμα με καμπυλωτό πίσω unibody μέρος, εμπρόσθια κουμπιά αφής και οθόνη με γυαλί Gorilla Glass 2 για αυξημένη ανθεκτικότητα.

Το HTC 8X θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου με άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.


Σχόλια