iPhone 5, παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Apple smartphone

To νέο smartphone της Apple είναι πλέον επίσημο, λέγεται iPhone 5, όπως περιμέναμε και φυσικά είδε τα φώτα της δημοσιότητας. Σε πρώτη φάση μοιάζει ιδιαίτερα σ'αυτά των leaks και φυσικά έρχεται με χαρακτηριστικά που λίγο πολύ όλοι τα έχουμε δεί!

To iPhone 5 είναι εδώ και έρχεται μεγαλύτερο, λεπτότερο και ελαφρύτερο. Η οθόνη μεγαλώνει κατά 0.5-ίντσες πηγαίνοντας στις 4" και μαζί μ'αυτό η ανάλυση παραμένει Retina με 326ppi (1136x640). Επιπλέον διαθέτει aspect ratio 16:9 καθώς και 44% καλύτερο color saturation. Στα ενδότερα υπάρχει το A6 chip διαφέροντας από αυτό του iPhone 4S και προσφέροντας παράλληλα 2x ταχύτερη λειτουργία και γραφικά. Η κάμερα παραμένει στα 8MP (3268 x 2448) ωστόσο διαθέτει backside illumination, Hybrid IR filter, φακό 5 στοιχειών, f/2.4 και λειτουργία Panorama για λήψεις έως και τα 28MP ενώ εγγραφή video στα 1080p παραμένει με βελτιωμένη λειτουργία σταθεροποίησης. Φυσικά στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η FaceTime camera η οποία αυτή τη φορά έρχεται στα 720p. Στο τομέα της συνδεσιμότητα HSPA+, DC HSDPA και πλέον LTE είναι στα εντός.


Επιπλέον, αυτό που έχει βελτιωθεί στο νέο iPhone είναι η ποιότητα των κλήσεων καθώς υπάρχουν τρία μικρόφωνα με ακύρωση θορύβου αλλά και ανανεωμένο ακουστικό με 20% μικρότερο μέγεθος και βελτιωμένη ακουστική.

Ακόμη επιβεβαιώθηκε το μικρότερο βύσμα φόρτισης, το οποίο η Apple ονομάζει Lightning.


Eξωτερικά το μπροστινό μέρος είναι πλήρως γυάλινο (όπως στα προηγούμενα μοντέλα) ενώ το πίσω είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το πάχος έχει μειωθεί κατά 18% σε σύγκριση με το iPhone 4S καθώς και το βάρος είναι 20% μικρότερο (112gr).

Οι προπαραγγελίες για τη συσκευή ξεκινούν 14 Σεπτεμβρίου ενώ 21 Σεπτ. θα κυκλοφορήσει στην αγορά (Ελλάδα τέλος Οκτωβρίου με τιμή από 669€). Το iOS 6 θα δωθεί επίσημα στις 19 Σεπτεβρίου σε iPhone 3GS/4/4S, νέο iPad, iPad 2, iPod Touch (4 gen).

Tέλος, όπως αντιλαμβάνεστε η Apple δεν είχε και πολλές εκπλήξεις για σήμερα. Η μορφή του iPhone 5 κυκλοφορούσε εδώ και καιρό στο διαδίκτυο και πλέον οι περισσότεροι επιβεβαιώνονται.

Developing...

Σχόλια