Nokia Lumia 820, Windows Phone 8 και 4.3" για όλους

Εκτός του μεγάλου Lumia 920, η Νokia παρουσίασε ακόμα ένα WP smartphone. Το Lumia 820 είναι ο μικρός αδερφός του 920 και έρχεται με ελάχιστα διαφοροποιημένο desing, ανταλλάξιμα καλύμματα και φυσικά Windows Phone 8.

Eιδικότερα το Lumia 820 διαθέτει οθόνη 4.3-ιντσών AMOLED με ανάλυση 800x600 pixels και Clearblack. Εδώ η τεχνολογία PureMotion HD+ λείπει καθώς και η ποιότητα της οθόνης δεν είναι HD, άλλωστε αυτά αποτελούν δυο βασικές διαφορές με το μεγάλο. Στο εσωτερικό υπάρχει διπύρηνος επεξεργαστής Krait στο 1.5Ghz σε συνδυασμό με 1GB RAM και 8GB για δεδομένα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν χάρη στην υποδοχή microSD (+7GB στο Skydrive).

Η κάμερα εδώ αν και δεν διαφέρει στα megapixels (8ΜP) δεν φέρει τη τεχνολογία Pureview. Ωστόσο πολλά νέα χαρακτηριστικά που κάνουν τις λήψεις ακόμα κάλυτερες είναι στα εντός ενώ διπλό flash και οπτικά της Carl Zeiss, την κάνουν ιδιαίτερη.


H μπαταρία λόγω των μικρότερων απαιτήσεων είναι στα 1650mAh παρ'όλα αυτά είναι υπεραρκετή για όλες τις λειτουργίες του κινητού.

Εξωτερικά αποτελείται από πολυανθρακικό υλικό σε 7 χρωματικούς συνδυασμούς, οι οποίοι μπορούν να αλλαχθούν ανά πάσα στιγμή χάρη στα πίσω κάλυμματα. Φυσικά και εδώ υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης ενώ NFC και LTE ολοκληρώνουν τη λίστα των specs.

To Νokia Lumia 820 σίγουρα θα είναι πιο προσιτό σε σύγκριση με το μεγάλο 920  ωστόσο τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένουν άγνωστα.

Σχόλια