Nokia Lumia 920, το κινητό όπως θα έπρεπε να ήταν


Τέρμα τα αστεία, το Nokia Lumia 920 παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα και είναι όπως αυτό του leak τις προάλλες. Η νέα ναυαρχίδα της Nokia έρχεται για να ανταγωνιστεί όλα τα καλά του χώρου και φυσικά το νέο iPhone.

Το Lumia 920 είναι το κινητό που θα έπρεπε να είχε φτιάξει η φιλανδική εταιρεία εδώ και καιρό για να μπορέσει να γίνει επάξια σύγκριση με τα κορυφαία του χώρου. Η Nokia αυτή τη φορά δείχνει ότι έχει ακόμα τα προσόντα για μια ξεχωριστή συσκευή με δυνατά specs και βέβαια ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα smartphone το 2012. Αυτό γιατί το νέο Lumia έχει δικό του χαρακτήρα και στοιχεία που το κάνουν άκρως ανταγωνιστικό, συγκρίνοντάς το με κάθε άλλο.

Περνώντας στα χαρακτηριστικά, η λίστα έχει απ'όλα. Η οθόνη είναι στις 4.5-ίντσες με ανάλυση 768 x 1280 pixels και τεχνολογία PureMotion HD+, όπως την ονομάζει η Nokia. Eδώ η εταιρεία προσφέρει ανάλυση που ξεφεύγει ελάχιστα από τα αντίπαλα κινητά και μάλιστα συνδυάζοντάς τη με υψηλή φωτεινότητα και γρηγορότερη απόκριση. Την επεξεργαστική ισχύ αναλαμβάνει ο Snapdragon S4 με συχνότητα λειτουργίας το 1.5Ghz και φυσικά διπλό πυρήνα, πράγμα που βλέπουμε για πρώτη φορά σε Nokia με Windows Phone. H αποθήκευση των δεδομένων γίνεται στα 32 ενσωματωμένα GB και στα 7GB που προσφέρονται στο Skydrive ενώ η RAM "παίζει" στο 1GB. Το λειτουργικό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα Windows Phone 8 προσφέροντας πληθώρα νέων στοιχείων ενώ NFC, WiFi, Bluetooth και LTE αναλαμβάνουν τα της συνδεσιμότητας.


Tεχνολογία Pureview θέλαμε και εδώ και πλέον την έχουμε χωρίς όμως τα πολλά megapixels του 808. Αισθητήρας των 8ΜP δίνει το παρόν με αρκετές τεχνολογίες για πολύ καλύτερες λήψεις. Φυσικά τα oπτικά είναι δημιουργία της Carl Zeiss ενώ σύστημα οπτικού σταθεροποιητή εικόνας, βελτιωμένο camera app και λήψη video στα 1080p ολοκληρώνουν το φωτογραφικό κόσμο του Lumia 920.

Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται και λειτουργούν αρμονικά χάρη στη μπαταρία των 2000mAh που προσφέρει αν μη τι άλλο ικανοποιητικούς χρόνους.

Στις λεπτομέριες συναντάμε ανανεωμένο Nokia Drive, το Nokia City Lens και στο hardware τομέα ασύρματη φόρτιση για απαλλαγή από τα καλώδια μια και καλή ενώ πρωτότυπη είναι η δυνατότητα χρήσης της οθόνης ακόμα και με γάντια.


Το Nokia Lumia 920 θα διατεθεί σε τρείς χρωματικούς συνδυασμούς glossy white, yellow και black ενώ για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί η ημερομηνία διάθεσης και η τιμή του.


Developing...

Σχόλια