Η Texas Instruments αφήνει τους επεξεργαστές OMAP


Η ανταγωνιστικότητα και η πίεση στο χώρο της τεχνολογίας είναι μεγάλη. Νέα προϊόντα, νέα χαρακτηριστικά και ένα χάος από επιτεύγματα κάνουν κάποιες εταίρειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Τα πράγματα λοιπόν, αυτή τη φορά, δεν είναι τόσο καλά για την Texas Instruments αφού αλλάζει πορεία σύμφωνα με αναφορές.

Η γνωστή στο τεχνολογικό χώρο Texas Instruments (TI) σχεδιάζει να αφήσει τα system-on-chip (SOC) που κατασκεύαζε για smartphones και tablets και στρέφεται στην αγορά της αυτοκίνησης. Οι OMAP επεξεργαστές, που φοράνε λιγό πολύ αρκετές συσκευές στην αγορά, θα ανήκουν στο παρελθόν. Η εταιρεία πήρε τη δύσκολη απόφαση και εγκαταλείπει τη κατηγορία που βρίσκεται στα πάνω της τα τελευταία χρόνια. Το μέλλον για την Texas Instruments πλέον ανήκει στις κατασκευάστριες αυτοκινήτων, για τις οποίες θα δημιουργεί προϊόντα (υπολογιστές αυτοκινήτου, radios κ.α) και ό,τι άλλο απαιτηθεί.

Η όλη υπόθεση ήταν αποτέλεσμα της μειωμένης δημοτικότητας που παρουσίαζαν ακόμα και τα νεότερα μοντέλα ενώ η ανάπτυξη επεξεργαστών από τις ίδιες της εταιρίες κινητής (βλέπε Αpple & Samsung με A6, Exynos) συνέβαλλαν σ'αυτή την επιλογή.

Τέλος, η TI θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους τωρινούς πελάτες, αλλά θα μειώσει σημαντικά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων chipsets ΟΜΑP.

Σχόλια