Xperia Tablet S, η Sony ξαναμπαίνει στο παιχνίδι


Η Sony ξαναμπαίνει στο παιχνίδι των tablets δυναμικά με νέα συσκευή. Το Xperia Tablet S είναι πλέον εδώ αποτελώντας μέλος της οικογένειας Xperia και φέρνοντας παράλληλα νέα χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω το Xperia Tablet S έρχεται πιο δυνατό. Αυτή τη φορά στο εσωτερικό του βρίσκεται ο επεξεργαστής NVIDIA Tegra 3 με τέσσερις πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας το 1.3Ghz. H μνήμη RAM πλέον είναι στο 1GB ενώ τα ψηφιακά δεδομένα αποθηκεύονται στα 16 GB, 32 GB ή 64GB (+SD) ανάλογα με το μοντέλο. Τα της απεικόνισης αναλαμβάνει η οθόνη των 9,4-ιντσών με ανάλυση 1280 x 800 pixels, οπίσθιο φωτισμό και στρώση ανθεκτική στις δακτυλιές. Στο τομέα της συνδεσιμότητας προσφέρονται WiFi b/g/n, 3G, Bluetooth, GPS αλλά και θύρα υπερύθρων για πολλαπλές χρήσεις. Φυσικά όπως κάθε Xperia μοντέλο έτσι και εδώ η λειτουργία βασίζεται στο Android ενώ στη προκειμένη περίπτωση η έκδοση 4.0.3 είναι στα εντός.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε δυο κάμερες 8MP και 1ΜP για λήψεις φωτογραφιών/HD video και βιντεοκλήσεις αντίστοιχα. Επιπλέον μικρόφωνο και στερεοφωνικά ηχεία συμπληρώνουν τη λίστα ενώ όλα τροφοδοτούνται για έως και 12 ώρες με την ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου.


Εξωτερικά το design έχει τροποποιηθεί ελαφρώς σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο διαθέτοντας σώμα αλουμινίου καθώς και μικρότερο πάχος. Ακόμη η οθόνη είναι ανθεκτική στα υγρά καθιστώνοτας εύκολη τη χρήση με βρεγμένα χέρια.

Το Sony Xperia Tablet S θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από 14 Σεπτεμβρίου και θα πωλείται στην τιμή των 429€ (έκδοση με WiFi).

Σχόλια