iPad mini, μικρό, δυνατό αλλά ακριβό

Η Apple ενισχύει την κατηγορία των tablets με ένα ακόμα προϊόν. Φημολογούταν εδώ και καιρό και πλέον επισημοποιήθηκε στο χθεσινό Apple event. Το iPad mini είναι εδώ για να καλύψει αυτούς που θέλουν κάτι μικρότερο, εξίσου καλό με το iPad και φυσικά πιο οικονομικό από το μεγάλο tablet της εταιρείας. Το iPad mini δεν εκπλήσσει όμως όσον αφορά τη σχεδίαση, είναι πανοποιότυπο με τα leaks που βλέπαμε κατά καιρούς αλλά ακόμα ένα αρνητικό είναι πως κοστίζει σχετικά αρκετά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα 7άρια.

Πιο συγκεκριμένα όμως το μικρό iPad διαθέτει οθόνη 7.9-ιντσών LED-IPS (1024-by-768 @ 163 ppi), το γνωστό διπύρηνο cpu Α5, διπλή κάμερα (5MP & 1.2MP), χωρητικότητες 16,32 & 64GB και τρείς αισθητήρες (Three-axis gyro, Accelerometer, Ambient light sensor). Στα της συνδεσιμότητας προσφέρεται ασύρματη επικοινωνία μέσω WiFi, Bluetooth 4.0 ενώ το πλήρες μοντέλο προσφέρει και σύνδεση σε δίκτυα LTE καθώς και GPS σε συνδυασμό με GLONASS.

Στις λεπτομέρειες, οι κάμερες είναι ικανές για εγγραφή HD video στα 720p και 1080p για την εμπρός και πίσω αντίστοιχα ενώ το flash απουσιάζει. Η ενσύρματη επικοινωνία παρέχεται μέσω της νέας θύρας και φυσικά του καλωδίου Lightning ενώ το ενσωματωμένο μικρόφωνο, ηχείο και θύρα 3.5mm jack ολοκληρώνουν τη λίστα των χαρακτηριστικών.



Όσον αφορά το σχεδιασμό είναι παρόμοιος με του iPhone 5 διαθέτοντας ανοδιωμένα άκρα, unibody σώμα αλουμινίου και δυο χρωματισμούς ενώ η οθόνη καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια του εμπρόσθιου μέρους. Φυσικά τα πάντα λειτουργούν αρμονικά υπό τη βλέψη του iOS 6 και τη τροφοδοσία της μπαταρίας των 16.3wh, προσφέροντας έως και 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Τέλος, το iPad mini με WiFi θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στις 26 Οκτωβρίου με τιμή από $329 και εν συνεχεία θα παραδοθεί στις 2 Νοεμβρίου. Το πλήρες μοντέλο με συνδεσιμότητα 3G/LTE θα κυκλοφορήσει αργότερα με τιμή που ξεκινά από τα $459 και θα φτάνει τα $659 για το 64άρι μοντέλο.

Σχόλια