LG Nexus 4, από τη Google με αγάπη

Μπορεί o τυφώνας Sandy να στάθηκε εμπόδιο για το χθεσινό event της Google στη Νέα Υόρκη, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση των νέων Nexus πραγματοποιήθηκε. Το νέο Nexus smartphone είναι πλέον εδώ, συνοδευόμενο από τον αριθμό "4". Το Google Nexus 4 είναι το πιο πρόσφατο Android smartphone το οποίο αυτή τη φορά δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την LG. Η νέα συσκευή διαθέτει πλήρη χαρακτηριστικά, ανανεωμένα υποσυστήματα και οτιδήποτε άλλο αρμόζει σε ένα κινητό της Google, πάντα υπό τη βλέψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Android.

Πιο συγκεκριμένα όμως, το Nexus 4 έρχεται με οθόνη 4.7-ιντσών True HD IPS Plus ανάλυσης 1280x768 pixels και 15:9 aspect ratio. Στο εσωτερικό εντοπίζεται ο τετραπύρηνος Snapdragon S4 χρονισμένος στο 1.5Ghz ενώ 2GB RAM και το Adreno 320 GPU εκτοξεύουν τις επιδόσεις στα ύψη. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Android 4.2 Jelly Bean που αποτελεί ό,τι πιο πρόσφατο υπάρχει για το software της Google και φυσικά δυο εκδόσεις με 8GB και 16GB προσφέρονται ανάλογα με τις αποθευτικές... προτιμήσεις, δυστυχώς η microSD υποδοχή απουσιάζει.

Όσον αφορά τις φωτογραφικές ικανότητες, υπάρχει αισθητήρας 8MP ο οποίος επιπλέον είναι ικανός για εγγραφή video ΗD στα 1080p. Παράλληλα το αναβαθμισμένο camera UI, η επιλογή συνεχών λήψεων, το real time zoom, το time lapse mode και το νέο χαρακτηριστικό Photo Sphere είναι στα εντός.


Στα της συνδεσιμότητας παρέχεται επικοινωνία μέσω GSM/HSPA+ ενώ WiFi, NFC και Bluetooth συμπληρώνουν τις επιλογές, αλλά LTE είναι εκτός.

Σχεδιαστικά και εξωτερικά η συσκευή αποτελείται από ποιοτικό πλαστικό και στο εμπρόσθιο μέρος η οθόνη καλύπτει την περισσότερη επιφάνεια, με καμπύλες στα πλαϊνά. Οι διαστάσεις είναι 133.9 x 68.7 x 9.1mm και ζυγίζει 139 γραμμάρια.

Φυσικά όλα λειτουργούν αρμονικά και υπό τη βλέψη της μπαταρίας των 2100mAh, η οποία πρόσφερει 15.3 ώρες ομιλίας και 390 ώρες αναμονής. Επιπλέον και όσον αφορά την τροφοδοσία υποστηρίζει Qi wireless charging προσφέροντας τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Τέλος, αυτό που ευχαριστεί κάθε υποψήφιο αγοραστή είναι η τιμή του η οποία ξεκινά από $299 για την έκδοση με τα 8GB ενώ στα $349 θα πωλείται το 16άρι μοντέλο. Το Google Nexus 4 θα γίνει διαθέσιμο στις 13 του Νοέμβρη.

Σχόλια