Nέο Google Chromebook με Exynos dual-core, 3G και οικονομικό


H Google παρουσίασε το νέο Chromebook σε συνεργασία με τη Samsung. Αν και η σειρά Chromebook δεν έχει επιτυχημένη πορεία, σύμφωνα με τις πωλήσεις του πρώτου μοντέλου, η Google δεν τα παρατά.

Η βασική διαφορά της νέας συσκευής, εκτός της συνεργασίας με τη κορεάτικη εταιρεία, εντοπίζεται στον επεξεργαστή. Αυτή τη φορά βασίζεται στον dual-core Exynos 5 Dual 5250, το οποίο αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως Cortex A15 based SoC. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά βρίσκουμε οθόνη 11.6” ανάλυσης 1366 x 768 pixels, 2GB RAM, 16GB σε flash για αποθηκευτικό χώρο σε συνδυασμό με 100GB στο Google Drive, εμπρόσθια κάμερα, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI-out, SD card slot, Wi-Fi, Bluetooth αλλά και σύνδεση 3G. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Chrome OS ενώ η τροφοδοσία της ενσωματωμένης μπαταρίας παρέχει λειτουργία για έως και 6 ώρες.


Οι τιμές του νεότερου μοντέλου είναι οικονομικότερες ξεκινώντας από τα $249 ενώ η έκδοση με 3G κοστίζει $329. Το νέο Chromebook είναι ήδη διαθέσιμο στις Ην. Πολιτείες και στην Αγγλία σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Σχόλια