Samsung Galaxy SIII mini, μικρότερο σε όλα του

Η Samsung είχε επιβεβαιώσει τον ερχομό ενός μικρότερου Galaxy SIII και πλέον αυτό παρουσιάστηκε. Επίσημα λοιπόν ο μικρός αδερφός του Galaxy SIII είναι εδώ και διαφέρει στο όνομα αλλά και σε όλα τα χαρακτηριστικά. Με το 'mini' να συνοδεύει το brand και μικρότερο σε όλα του, το νέο Αndroid έρχεται να καλύψει τις ανάγκες αυτών που αναζητούν ένα σχετικά καλό smartphone στις 4-ίντσες.

Ειδικότερα το νέο κινητό της κορεάτικης εταιρείας θυμίζει τα μικρότερα της οικογένειας Galaxy αλλά διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη. 4'' WVGA Super AMOLED πανελ (800 x 400 pixels), διπύρηνο cpu στο 1Ghz, 8/16GB αποθηκευτικός χώρος (+microSD) και κάμερα 5MP (+ flash) με εγγραφή video στα 720p αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά. Ο τομέας της συνδεσιμότητας καλύπτεται με WiFi a/b/g/n, GPS/GLONASS, NFC και Bluetooth 4.0 ενώ όσον αφορά τους αισθητήρες, επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα, proximity sensor και περιστροφιομετρο είναι στα εντός. Τη διεπαφή με το χρήστη αναλαμβάνει η τελευταία έκδοση του Android, το Jelly Bean, το οποίο θα είναι εγκατεστημένο εξ'αρχής. Τέλος, η τροφοδοσία παρέχεται από τη μπαταρία των 1500mAh, η οποία φαίνεται ιδανική για να προσφέρει ικανοποιητικούς χρόνους αυτονομίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα ακόμη entry-level smartphone από τη Samsung και όχι για ένα ίδιων δυνατοτήτων με το μεγάλο Galaxy SIII, κάτι που δεν επιβεβαιώνει τα λόγια του JK Shin. Ωστόσο σίγουρα είναι η κατάλληλη συσκευή για αυτούς που θέλουν 4-ίντσες, τη νέα έκδοση του Android και ό,τι "κουβαλάει" ένα κινητό της κατηγορίας.

Δυστυχώς για την ώρα η Samsung δεν έχει γνωστοποιήσει το πότε θα γίνει διαθέσιμη η συσκευή αλλά και σε τι τιμή θα κυμαίνεται, οπότε αναμένουμε για νεότερα.

Σχόλια