Samsung Galaxy SIII Review

Η Samsung κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρο τη τελευταία της ναυαρχιδα, για τη φετινή χρονιά. Το Galaxy SIII ειναί αυτο που θα αναλάβει να ανταγωνιστεί όλα τα δυνατά κινητα του χώρου αλλά και να καλύψει τις ανάγκες των κατόχων του. Τρίτο στη σειρά και με ανανεωμένη εμφάνιση αλλα και χαρακτηριστικά ποζάρει στις βιτρίνες των καταστημάτων με χαρακτήρα Android και specs που και το iPhone 5 ζηλεύει. Πως τα πάει όμως στις καθημερινές συνθήκες και ανάγκες ενός ατόμου που ζητά ότι υπόσχεται μια συσκευή με κόστος περίπου 669€;

Το Galaxy SIII αναμφίβολα είναι ένα smartphone που έχει τα πάντα και παρέχει κάθε τεχνολογική ευκολία. Το εξωτερικό του μέρος εντυπωσιάζει με το μικρό πάχος του και την τεράστια οθόνη των 4,8-ιντσών. Φυσικά στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο τετραπύρηνος exynos και τα υπόλοιπα πληρέστερα χαρακτηριστικά που θα δούμε παρακάτω.

Οθόνη
Ξεκινώντας με την οθόνη, το μόνο σίγουρο είναι ότι ενυπωσιαζει. 4,8 ολόκληρες ίντσες σε ένα πάνελ Super AMOLED με ανάλυση 1280Χ720 pixels και 330ppi είναι απλά χάρμα οφθαλμών . Οτιδήποτε και να απεικονιστει σ´αυτη παρουσιάζεται με μεγάλη λεπτομέρια και χρωματική ακρίβεια. Φυσικά το σερφάρισμα ή η παρακολούθηση ταινιών γίνεται με μεγάλη ευκολία και αρκετά ευχάριστα.

Επιδόσεις
Στο εσωτερικό, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής, χρονισμένος στο 1.4Ghz, που συνοδεύεται και από 2GB μνήμης RAM, εκτοξέυουν τις επιδόσεις στα ύψη! Οι εφαρμογές εκτελούνται αρκετά γρήγορα και ομαλά ενώ το multitasking είναι πιο άνετο από ποτέ! Σε εφαρμογές, παιχνίδια και οποιαδήποτε άλλη λειτουργία δεν παρατηρείται κανένα crush, τουλάχιστον στα πλαίσια τη δοκιμής μας. Σίγουρα πάντως απο το συνδυασμό επεξεργάστη-μνήμης να περιμένετε τα καλύτερα.

Κάμερα
Οι φωτογραφικές ικανότητες του Galaxy SIII είναι κάτι παραπάνω από καλές. Η κάμερα των 8MΡ με BSI αισθητήρα πραγματοποιεί ποιοτικές λήψεις τόσο για σταθερή όσο και κινούμενη εικόνα. Πληθώρα ρυθμίσεων, δυνατό διπλό flash και γρήγορη απόκριση σίγουρα θα σας αποδεσμεύσουν απο την μεταφορά μιας μέσης point and shoot κάμερας. Επιπλέον έγγραφη video στα 1080p/30fps και ικανότητες σε macro shooting είναι στα εντός! Aκόμη στο εμπρόσθια μέρος, η κάμερα των 1.9ΜP είναι εξίσου καλή προσφέροντας ποιοτικότερες βιντεοκλήσεις.

Ήχος
Στο τομέα του ήχου, το Android smartphone δεν εκπλήσσει. Ο ήχος από το ενσωματωμένο ηχείο είναι απλά ικανοποιητικός, χωρίς πολλά πολλά ωστόσο με τα στερεοφωνικά ακουστικά που υπάρχουν στη συσκευασία τα πράγματα καλυτερεύουν αρκετά.

Αυτονομία
Με τέτοια υποσυστήματα και σαφώς με αυτή την οθόνη όλοι θα υποψιάζονται χαμηλή αυτονομία! Και σ´αυτο τον τομέα όμως η Samsung έχει κάνει καλή δουλεια εξοπλίζοντας το flagship της με 2100mAh. Η μπαταρία επαρκεί για όλες τις λειτουργίες και σίγουρα προσφέρει αυτονομία για μια γεμάτη μέρα ενώ με μια μέση χρήση δύο μέρες χωρίς φόρτιση είναι αναφίμβολα εφικτό!

Σχεδιασμός
Το Galaxy SIII έχει όμορφα εξωτερικά στoιχεία, λεπτό πάχος, μικρό βάρος (133g) και δύο χρωματικούς συνδυασμούς (Pebble Blue & Marble White). Δυστυχώς στερείται στον κατασκευαστικό τομέα αφού το σώμα αποτελείται από καλό μεν ευαίσθητο δε πλαστικό που θα λέγαμε ότι δεν αρμόζει σε ένα smartphone της κατηγορίας του. Eδώ η Samsung θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα. Όσον αφορά τα πλήκτρα, διατίθεται ένα κεντρικό ακριβώς κάτω από την οθόνη που σε ρίχνει στην αρχική οθόνη ενώ στο πλάι υπάρχουν ένα διπλό για το volume και ένα για κλείδωμα της συσκευής.

Στα υπόλοιπα το κορεάτικο smartphone φυσικά και δεν στερείται σε τίποτα. Ο τομέας της συνδεσιμότητας περιέχει τα πάντα όπως 4G, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC chip και GPS σε συνδυασμό με GLONASS. Το λειτουργικό από μαμά είναι το Ice Cream Sandwich ενώ μελλοντικά θα αναβαθμιστεί στο Jelly Bean, όπου σίγουρα τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Φυσικά η Samsung έχει εφοδιαστεί το κινητό της με αρκετό software υλικό όπως το S Voice, το S Beam, το AllShare Play και αρκετές νέες λειτουργίες στο camera app όμως HDR, Burst shot και Best photo.

Τέλος, σε γενικές γραμμές το Galaxy SIII δύσκολα θα απογοητεύσει τον κατοχό του αφού ό,τι υπόσχεται και κάτι παραπάνω το προσφέρει απλόχερα. Η Samsung έχει πετύχει σε ένα βαθμό να ανεβάσει το επίπεδο του flagship της, σε σύγκριση με το προγενέστερο SII και αυτό επιβεβαιώνεται μετά από δοκιμή. Αν είσαι φίλος του Android και θές ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά ενώ διαθέτεις και 669€ το Galaxy SIII είναι αυτό που χρειάζεσαι.





Σχόλια