Samsung Nexus 10, το Google tablet μεγαλώνει


Η Google προσθέτει στη γκάμα των προϊόντων της ακόμα ένα tablet. Αν και το Nexus 7 τα πάει καλά, η εταιρεία παρουσιάζει το Nexus 10 με περισσότερες ίντσες και έτοιμο να αναμετρηθεί με τα μεγαλύτερα της αγοράς. Η Google αυτή τη φορά προσφέρει κάτι πιο ολοκληρωμένο, φυσικά καλύτερο ενώ και με τιμή που δεν είναι απλησίαστη για το μέσο χρήστη.

Το Nexus 10 αποτελεί δημιουργία της Samsung, η οποία έχει βάλει το hardware κομμάτι ενώ η Google αναλαμβάνει το software μέρος. Από την συνεργασία το νέο tablet επωφελείται από την πολύ καλή οθόνη των 10-ιντσών, η οποία προσφέρει υψηλή ανάλυση 2560x1600 pixels ή αλλιώς 300ppi. Η ποιότητα της οθόνης και η πιστότητα των χρωμάτων σίγουρα είναι το δυνατό χαρτί του Nexus 10 ενώ ταυτόχρονα ξεπερνά και τη Retina ανάλυση του τελευταίου iPad. Στο εσωτερικό το dual core Εxynos CPU της Samsung αναλαμβάνει την επεξεργαστική ισχύ στα 1.7Ghz λειτουργίας, συνοδευόμενο από το Mali T604 GPU και 2GB RAM.

Στα υπόλοιπα εντοπίζουμε στερεοφωνικά ηχεία, NFC, microUSB και microHDMI και κάμερες 5MP και 1.9MP, για φωτογραφίες και video κλήσεις, οι οποίες ολοκληρώνουν τη λίστα των χαρακτηριστικών.

Η Samsung στο σχεδιαστικό μέρος έχει κάνει εξίσου καλή δουλειά παρέχοντας ιδιαίτερα λεπτό σώμα πάχους 8.9mm ενώ το όλο σύνολο ζυγίζει 603 γραμμάρια. Η ενσωματωμένη μπαταρία των 9000mAh προσφέρει έως και 9 ώρες συνεχούς λειτουργίας και αναμονή 500 ώρες.

Η διαθεσιμότητα του Nexus 10 θα ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου και θα κοστίζει $399 και $499, για 16GΒ και 32GB αντίστοιχα, με σύνδεση WiFi αλλά δυστυχώς χωρίς υποστήριξη άλλου δικτύου.

Σχόλια