Android Jelly Bean 4.2, όλα τα νέα χαρακτηριστικά


Το Android Jelly Bean 4.2 είναι εδώ. Ανανεωμένο, πιο πλήρες και με νέες προσθήκες όχι όμως για όλους, στην αρχή. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Android φιλοξενείται στα νέα Nexus 10 και Νexus 4, που παρουσίασε η Google και αποτελούν το νεότερο tablet και smartphone, αντίστοιχα.

Η νέα έκδοση αν και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τη προηγούμενη, έχει κάποιες νέες προσθήκες, πέρα από τις βελτιώσεις στην ασφάλεια και γενικότερα. Έτσι λοιπόν για να ξέρετε πλήρως τι νέο υπάρχει, παρακάτω αναφέρουμε όλα τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν αποκλειστικά στις δυο Nexus συσκευές και αργότερα στη πλειοψηφία. Έχουμε και λέμε:

- Photo Sphere
Πρώτη και βασικότερη η λειτουργία Photo Sphere προσφέρει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών 360 μοιρών. Το αποτέλεσμα μοιάζει σαν τις λήψεις του Street View και σίγουρα κάνει πιο εντυπωσιακό το φωτογραφικό θέμα.


- Gesture Typing
Mε το Android 4.2 η Google εισάγει το Gesture Typing στο εικονικό πληκτρολόγιο. Η πληκτρολόγηση κειμένου πλέον γίνεται πιο γρήγορη αφού με ένα απλό πέρασμα του δακτύλου πάνω από τα απαιτούμενα γράμματα, η λέξεις δημιουργούνται πιο εύκολα, ομολογουμένως θυμίζει το Swype app.



- Πολλαπλά προφιλ χρηστών
Πλέον στα tablets με το εν λόγω λειτουργικό οι κάτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας προφιλ, για κάθε χρήστη που έχει πρόσβαση στη συσκευή. Ρυθμίσεις, προσωπικά δεδομένα και saved games ανήκουν αποκλειστικά σε κάθε χρήστη. Η δυνατότητα αυτή αρχικά υποστηρίζεται μόνο στα tablets.

- DayDream Mode
Πρόκειται για ένα είδους screensaver με προσθήκη notifications, απ'όπου ο χρήστης μπορεί να κάνει αλλαγές και να χειριστεί κάθε τι αντίστοιχα.

- Lockscreen Widgets
Αυτό το feature προσφέρει τη δυνατότητα να γίνει χρήση ορισμένων widgets απευθείας από τη lockscreen με ένα απλό swype, πρός τα δεξιά ή τα αριστερά.

- Miracast Wireless Display Support
Κάτι αντίστοιχο του Airplay εισάγει η Google στο Android και αυτό είναι το Μiracast Wireless Display Support. Πρόκειται για λειτουργία streaming από το κινητό προς την TV, ωστόσο η δεύτερη πρέπει να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

- Βελτιωμένο Νotification center
To Νοtification center βελτιώνεται και προσφέρει μερικές επιπλέον επιλογές.

- Νέο Clock app
Μικρή αλλά όχι ασήμαντη αλλαγή, με πλήρως ανασχεδιασμένο Clock app το οποίο περιλαμβάνει παγκόσμιο ρολόι, stop watch και timer.

- Google Now
Το Google Now πλέον γίνεται εξυπνότερο. Αυτή τη φορά μπορεί να διαβάσει και να αναδείξει πιο άμεσα πληροφορίες για πτήσεις, ξενοδοχεία, δρομολόγια πλοίων, ώρες προβολής ταινιών και άλλα. Παράλληλα το Google Search που αποτελεί μέρος του Google Now, επιτρέπει την πιο άμεση αλληλεπίδραση των χρηστών με τις εφαρμογές ενώ διαθέτει και φωνητική υποστήριξη.

- Νέο Linux Kernel
Το Linux Kernel του Android 4.2 πλέον έρχεται αναβαθμισμένο στην έκδοση 3.4. Η νέα έκδοση προσφέρει καλύτερη διαχείριση μνήμης, μεγαλύτερη ασφάλεια και άλλα πολλά.

Σχόλια