BBK Vivo X1, 6,5mm πάχος και ποιοτικό DAC στο Android


H Κίνα ξέρει να εντυπωσιάζει και οι μηχανικοί της BBK το κατάφεραν με το νέο Android smartphone. Η κινέζικη κατασκευάστρια κινητών παρουσίασε μια υλοποίηση που μόνο απαρατήρητη δεν περνά. To Vivo X1 είναι ότι πιο λεπτό υπάρχει στην αγορά αλλά δεν κερδίζει τις εντυπώσεις μόνο για αυτό. Απευθύνεται σε μουσικόφιλους, μιας και ενσωματωμένο DAC είναι υψηλής πιστότητας ενώ συνοδεύεται και από τρεις επιλογές ακουστικών για ακόμη καλύτερη εμπειρία.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά το Vivo X1 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2Ghz, οθόνη 4,7 ιντσών IPS 960x540pixels, 1GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου αλλά απουσιάζει η θύρα microSD. Την λήψη φωτογραφιών καθώς και τις video κλήσεις αναλαμβάνουν η 8άρα κάμερα με τη συνοδεία LED flash και η εμπρόσθια του 1.3MP, αντίστοιχα.

Στις λεπτομέρειες, όπως προαναφέρθηκε η ακουστική ποιότητα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη, χάρη στον εξελιγμένο μετατροπέα DΑC ενώ την έξοδο του ήχου αναλαμβάνουν τα ακουστικά Beyerdynamic MMX 71 iE. Φυσικά για τους απαιτητικούς υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα AKG K420 και τα Sennheiser CX215, που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο ποιοτικό το τελικό αποτέλεσμα.

Εξωτερικά το πάχος του νέου smartphone είναι το λεπτότερο της αγοράς, στα 6,65 χιλιοστά. Περιμετρικά διαθέτει ανοδείξωτο στεφάνι, κουμπιά αφής και φυσικά υποδοχή ακουστικών 3.5mm. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν αρμονικά με τη βοήθεια της μπαταρίας των 2.000mAh.

Το Vivo X1 είναι διαθέσιμο στην κινέζικη αγορά, τρέχει Android 4.1 και πωλείται στην τιμή των 2.500 yen (περίπου 310 ευρώ).

Σχόλια