Gmail με Google Drive για επισυναπτόμενα έως 10GB


Η Google κάνει ό,τι καλύτερο για το Gmail και αυτό φαίνεται. Πρόσφατα προστέθηκε η επιλογή άμεσης σύνταξης μηνύματος από τα εισερχόμενα και πλέον έχουμε κάτι νέο. Η ενσωμάτωση του Google Drive στο δημοφιλές mail είναι γεγονός. Η σχετικά, νέα υπηρεσία της Google, για cloud αποθήκευση, θα συνυπάρχει από δώ και στο εξής με το Gmail.


Τι κερδίζω από αυτό;

H ενσωμάτωση της cloud υπηρεσίας λύνει τα χέρια σε αυτούς που κάνουν συχνή χρήση των επισυναπτώμενων αρχείων. Ως γνωστόν στις περιπτώσεις που στέλνουμε αρχεία μέσω του mail υπάρχει ένα μικρό όριο megabytes (MB). Αυτό κάνει περίπλοκη τη διαδικασία όταν απαιτούνται αποστολές μεγάλων αρχείων. Πλέον όμως αυτό λύνεται με το Google Drive. Η νέα «συνεργασία» των υπηρεσιών προσφέρει αποστολή αρχείων έως 10GB. Δηλαδή 400 φορές μεγαλύτερα επισυναπτόμενα, θα μπορούμε να στείλουμε μέσω mail.

Πως γίνεται;

H νέα επιλογή έχει προστεθεί στο κάτω μέρος, του παραθύρου σύνταξης μηνύματος, δίπλα από τα υπόλοιπα tools. Πλέον υπάρχει το "Insert files using Drive", για απευθείας επισύναψη αρχείων από το Drive.


Έτσι, ότι αρχείο έχετε αποθηκεύσει εκεί και μεγέθους έως 10GB, θα μπορείτε να το επισυνάπτετε, για μεγαλύτερη ευκολία και λειτουργικότητα. Παράλληλα, τα αρχεία που ενημερώνονται στο Drive και έχουν σταλθεί, θα μένουν συγχρονισμένα έτσι ώστε να είναι πάντα ενημερωμένα. Φυσικά υπάρχουν και επιλογές αδειών για να ορίζετε ποιοί θα δουν και τί.


Πηγή

Σχόλια