Nokia Asha 205 και 206, οικονομικά και με τα όλα τους


Η Nokia παρουσιάζει δυο νέα featurephones τα οποία είναι για όλους και όλες τις περιστάσεις. Χωρίς να απαιτούν πολλά ευρώ αλλά και χωρίς ιδιαίτερες ελλείψεις, τα δυο νέα κινητά της σειράς Asha είναι εδώ. Οι δυο συσκευές εκτός των άλλων διατίθενται και με διπλή υποδοχή κάρτας SIM (Dual) αλλά και με μονή.

Ρίχνοντας μια ματιά στα χαρακτηριστικά όμως βλέπουμε ότι έχουν δημιουργηθεί ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, για να μην διαφέρουν σημαντικά από τα μεγάλα μοντέλα (smartphones). To Nokia Αsha 205 λοιπόν διαθέτει οθόνη 2.4-ιντσών σε landscape, πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, υποδοχή καρτών μνήμης έως 32GB και κάμερα ποιότητας VGA. Στις επιλογές σύνδεσης συναντάμε GPRS/EDGE και Bluetooth v2.1 με EDR. Φυσικά η αυτονομία είναι εξαιρετικά μεγάλη, με τη Nokia να δίνει 37 ημέρες stand-by mode και 11 ώρες συνεχούς ομιλίας.

Από την άλλη το πιο κλασικό -από άποψη εμφάνισης- Nokia Αsha 206, διαθέτει και αυτό 2,4-ιντσών σε portrait mode. Επιπλέον 10MB ενσωματωμένης μνήμης (+ έως 32GB μέσω microSD), αριθμητικό πληκτρολόγιο, κάμερα 1.3MP με εγγραφή video και όμοια πρότυπα σύνδεσης με το προηγούμενο μοντέλο είναι στα εντός. Παρομοίως και εδώ έχουμε αυξημένη αυτονομία, με 40 ημέρες αναμονής και 20 ώρες ομιλίας.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά βρίσκουμε το Nokia Slam για μεταφορά αρχείων από συσκευή σε συσκευή μέσω Bluetooth καθώς και προεγκατεστημένες τις εφαρμογές WhatsApp, eBuddy, Facebook κ.α καθώς και το νέο browser Νokia Express.

Τα Nokia Asha 205 και 206 θα γίνουν διαθέσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου στην τιμή των 62$ έκαστο, χωρίς συμβόλαια και φόρους.

Σχόλια