To Ιnstagram λανσάρει τα web profiles


To Ιnstagram περνάει σε νέο στάδιο αφού ανακοινώνει τα web profiles. Η διαδικτυακή έκδοση των προφιλ των χρηστών είναι γεγονός και πλέον όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν και μέσω του υπολογιστή. Το μονοπώλιο του iPhone και των Android smartphones "σπάει" εν μέρει με αυτή τη κίνηση και οι χρήστες αποκτούν νέες δυνατότητες. Τα web profiles θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζουν με το χρονολόγιο του Faceboοk, σε πρώτη φάση, ωστόσο το περιεχόμενο αντλείται φυσικά από το Instagram.

Πιο συγκεκριμένα κάτι σαν το εξώφυλο του Facebook υπάρχει στο πάνω μέρος των προφίλ, γεμισμένο με πρόσφατες φωτογραφίες. Aκριβώς από κάτω διακρίνεται η εικόνα του προφίλ συνοδευόμενη πιο δεξιά με των αριθμό των Followers, το πλήθος των φωτογραφιών και τα άτομα που ακολουθεί ο χρήστης. Πιο κάτω εντοπίζεται όλο το φωτογραφικό υλικό, τοποθετημένο κατά ημερομηνία λήψης ενώ η προβολή γίνεται ξεχωριστά σε photo viewer. Φυσικά σ'αυτό το σημείο οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν τις φωτογραφίες αλλά και να κάνουν Like, απευθείας από το pc.

Αν και τα web profiles του Instagram σίγουρα θα εξυπηρετήσουν αρκετά τους λάτρεις της δημοφιλούς εφαρμογής, οι ελλείψεις είναι αρκετές. Αυτό γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφίας, λείπει το χαρακτηριστικό photo maps, δεν παρέχονται feed news ενώ και η αναζήτηση για οτιδήποτε απουσιάζει. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν τα παραπάνω θα ενταχθούν κάποια στιγμή στο μέλλον ωστόσο η διαδικτυακή έκδοση θα είναι όπως προαναφέρθηκε.

Η διάθεση των profiles ξεκινά από σήμερα ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμο σε όλους.

Σχόλια