Facebook Messenger για Android με SMS δυνατότητες και εναλλακτικό log-in


H Facebook όπως γράφω και ξαναγράφω θέλει να είναι παντού, καλώς ή κακώς. Η πρόσφατη κίνησή της το επιβεβαιώνει ενώ παράλληλα δείχνει τον ανταγωνιστικό της χαρακτήρα προς τις άλλες εταιρείες.

Αυτή τη φορά λοιπόν αλλάζει το Facebook Messenger app για Android, προσφέροντας κάτι εντελώς νέο. Εκτός από δυνατότητα επικοινωνίας (chat) μεταξύ online φίλων πλέον οι χρήστες θα μπορούν να στείλουν και SMS. Αποκλειστικά με το Messenger app και σαν το WhatsApp, το SMS εντάσσεται στο δικό της app, για πλήρη έλεγχο από εκεί.

Παράλληλα τροποποιεί και τον τρόπο σύνδεσης, επιτρέποντας το log-in ακόμα και αν δεν είσαι χρήστης του Facebook. Απλά για να στείλεις και να λάβεις SMS και για να το χρησιμοποιήσεις σαν τα γνωστά apps αποστολής μηνυμάτων. Πληκτρολογώντας το όνομα και τον αριθμό θα μπορείς να επικοινωνήσεις με σύντομα μηνύματα μέσω του Messenger.

Για την ώρα η νέα λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα ωστόσο η Facebook ανέφερε πως η διαθεσιμότητα θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες. Από την άλλη και όσον αφορά το iOS, η εταιρεία επισήμανε πως θα υπάρξει αντίστοιχο app κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το Facebook όπως αντιλαμβάνεστε αφενός θέλει να ανταγωνιστεί τα γνωστά apps του χώρου και αφετέρου θέλει να αποτελέσει και το βασικό τρόπο επικοινωνίας, όταν αυτός επιτυγχάνεται μέσω SMS.

Πηγή

Σχόλια