Nέο Google Maps για iOS, σωστές οδηγίες παντού


Το iPhone υποδέχεται κάτι παλιό αλλά συνάμα νέο. Τα Google Maps επιστρέφουν στο Apple smartphone ανανεωμένα και έτοιμα για οδηγίες παντού παγκοσμίως. Οι χάρτες της Google γίνονται διαθέσιμοι και ταυτοχρόνως βρίσκονται και στη πρώτη θέση των Free downloads του App Store. Η Google ξέρει καλά το θέμα των χαρτών και πλέον "χτυπά" την εταιρεία του Cupertino στο αδύνατο σημείο της, τα νέα Apple Maps, που μόνο αρνητικά σχόλια έλαβαν.


Η εφαρμογή χαρτών της Google πλέον διαθέτει νέο εικονίδιο και εξ΄ολοκλήρου φρέσκο UI, προσφέροντας όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία. Το μενού είναι λιτό αλλά πλήρως λειτουργικό και οι επιδόσεις σίγουρα εντυπωσιάζουν. Άλλωστε κατά τη χρήση αντιλαμβάνεται κανείς την άμεση απόκριση και την σαφώς καλύτερη πλοήγηση σε σχέση και την προγενέστερη εφαρμογή αλλά και με τα Apple Maps.

Φωνητική καθοδήγηση turn-by-turn, πληροφορίες για μέσα μεταφοράς κ.α, λίστα με περισσότερες από 80 επιχειρήσειςεπιλογές προβολής χαρτών (street view, satellite κ.α) αλλά και απευθείας σύνδεση με το Google account είναι στα εντός. Όσον αφορά την τελευταία προσθήκη (την αλληλεπίδραση με το λογαριασμό) αυτή αποσκοπεί στην σύλλεξη πληροφοριών έτσι ώστε οι μελλοντικές αναζητήσεις (σε web ή χάρτη) να είναι πιο αποτελεσματικές, ενώ παράλληλα βοηθά σε κάθε τι που συσχετίζεται με της εφαρμογές της εταιρείας.


Τα Google Maps τα περίμενε πολύς κόσμος και σίγουρα είναι μια εφαρμογή που εξυπηρετεί ιδιαίτερα και μάλιστα με τρόπο άκρως αποτελεσματικό. Η Google "χτυπά" για ακόμα μια φορά την Apple κερδίζοντας έδαφος, σε κάτι που η δεύτερη δεν τα πάει καλά μέχρι στιγμής. Όσοι θέλετε τους νέους χάρτες μπορείτε να τους κατεβάσετε από το App Store χωρίς κανένα κόστος και φυσικά είναι συμβατό με το νέο iPhone.

Σχόλια