OCZ Vector, ταχύτητες 550ΜB/s και 5ετής εγγύηση

Αν έχεις χρησιμοποιήσει Vertex ή απλά τα έχεις ακουστά, ξέχασέ τα. Η OCZ λανσάρει τα νέα SSD που ακούν στο όνομα Vector και φέρνουν στοιχεία που τα κάνουν ξεχωριστά. Οι νέοι δίσκοι στερεής κατάστασης είναι εδώ για να υπενθυμίσουν ποιά είναι η ΟCΖ, αφήνοντας έτσι στο παρελθόν τα προγενέστερα μοντέλα.

Το Vector προσφέρει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, εκτοξεύοντας τις επιδόσεις του Windows PC ή του Mac στα ύψη. Σε νούμερα και σύμφωνα με ότι δίνει η εταιρεία εχουμε 550ΜΒ/s για ανάγνωση και 530MB/s για εγγραφή δεδομένων ή αλλιώς 100,000 random read IOPS. Οι επιδόσεις σίγουρα εντυπωσιάζουν όμως η OCZ δεν μένει μόνο σ'αυτές. Η εταιρεία αυτή τη φορά αναλαμβάνει όλη τη δημιουργία των δίσκων. Τα ΝΑΝD flash έχουν την.. υπογραφή της ενώ ένα φρέσκο αέρα δίνει το νέο controller Indilinx Barefoot 3.

Στο μάτι, το νέο μοντέλο είναι αρκετά μουράτο. Αποτελείται από αλουμίνιο και στολίζεται με ένα ανανεωμένο sticker που αναγράφει το νέο brand και όχι μόνο. Όσον αφορά τις διαστάσεις έχουμε βάρος 112gr. και υπέρλεπτο σώμα πάχους 7mm. Η σύνδεση φυσικά επιτυγχάνεται μέσω SATAIII / 6Gbps.

Το πακέτο του OCZ Vector περιλαμβάνει 3.5" adapter και λογισμικό Acronis ενώ το κερασάκι στη τούρτα είναι η 5ετής εγγύηση. Ο δίσκος διατίθεται σε χωρητικότητες των 128GB, 256GB και 512GB και τιμή που ξεκινά από τα 135€.

Σχόλια