Samsung Galaxy Grand, 5-ίντσες στην entry-level κατηγορία

Η Samsung προσθέτει ακόμα ένα μέλος στην οικογένεια Galaxy, και αυτό είναι το Grand. Το ονομά του δηλώνει το μέγεθός του όμως είναι ένα ακόμα smartphone μεσαίας κατηγορίας από τη κορεάτικη εταιρεία. Δηλαδή δεν έρχεται ως καλύτερο του SIII, αλλά φαίνεται να αποτελεί τον μεγάλο αδερφό του SIII mini.

Το βασικό προσόν του Grand, είναι η οθόνη του. Πέντε ολόκληρες ίντσες κάνουν τη διαφορά στην entry-level σειρά που μπορεί εντυπωσιάζουν αλλά μέχρι εκεί. Αυτό γιατί η ανάλυση αντικρούει το όλο σκηνικό αφού μόλις 800x400pixels καλύπτουν την επιφάνεια, αλλά για τα λεφτά του σίγουρα κάτι τέτοιο μπαίνει σε δεύτερη... μοίρα. Στο εσωτερικό βρίσκεται διπύρηνος επεξεργαστής στο 1.2Ghz, 1GB μνήμη RAM, 8GB χώρος αποθήκευσης δεδομένων (+microSD) ενώ το λειτουργικό είναι το Android Jelly Bean 4.1.2.

Εξωτερικά διακρίνονται οι δυο κάμερες, εμπρός και πίσω, στα 2MP και 8MP (+LED flash), για videoκλήσεις και φωτογραφίες αντίστοιχα. Στα της συνδεσιμότητας το Galaxy Grand προσφέρει ό,τι κάθε smartphones της... εποχής, περιλαμβάνοντας HSPA+ 21Mbps, WiFi a/b/g/n, DLNA, Bluetooth 4.0, A-GPS GLONASS και USB 2.0. Επιπλέον αισθητήρες κίνησης, φωτός, proximity και ψηφιακή πυξίδα ολοκληρώνουν το πακέτο χαρακτηριστικών που χάρη στην ενσωματωμένη μπαταρία των 2.100mAh λειτουργούν ικανοποιητικά.

Το Samsung Galaxy Grand θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις με dual και single SIM, αλλά για την ώρα παραμένει άγνωστη η τιμή του και η ημερομηνία διάθεσης.

Σχόλια