Socl, το νέο κοινωνικό δίκτυο της Microsoft


Mπορεί το διαδίκτυο να έχει κατακλυστεί εν μέρη από διάφορα κοινωνικά δίκτυα, από το παιχνίδι όμως έλειπε η Microsoft. Mια εταιρεία του βεληνεκούς της δεν να μπορούσε να μην μπει στον ανταγωνισμό, προσφέροντας κάτι πού ίσως και να διαφέρει ελάχιστα. Το Microsoft Socl λοιπόν αποκαλύπτεται και φιλοδοξεί να διαφοροποιήσει τη διαδικτυακή σκηνή με κάτι που συνδυάζει στοιχεία, αλλά με τρόπο ιδιαίτερο.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο αν και σε beta μορφή, περνάει τη φιλοσοφία του και σε πρώτη φάση θυμίζει το Pinterest. Ένα «τοίχος» με ενδιαφέροντα θέματα από όλους χρήστες, με φωτογραφίες, video και νέα απ'όλο το κόσμο είναι το βασικό στοιχείο του Socl. Ο σχεδιασμός και ο τρόπος αλληλεπίδρασης συσχετίζεται με αυτόν των Windows 8, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το νέο οικοσύστημα της εταιρείας.

Στις λεπτομέρειες και όσον αφορά τα προφίλ μπορεί ο χρήστης να ακολουθηθεί και να ακολουθήσει άλλους, να κοινοποιήσει περιεχόμενο σε άλλα δίκτυα (Facebook, Twitter κτλ.) αλλά και να κάνει Smiley. Ένα εικονίδιο με χαμόγελο διαφοροποιεί το Like του Facebook και είναι κάτι που ευχαριστεί ιδιαίτερα το νέο χρήστη.


Το Microsoft Socl δουλευόταν με αρκετό καιρό με τη βοήθεια ορισμένων χρηστών και πλέον είναι έτοιμο -όχι σε τελική μορφή- για να δεχτεί νέο κόσμο και περιεχόμενο. Όσοι θέλετε λοιπόν μπορείτε να εγγραφείτε μέσω Facebook ή Μicrosoft λογαριασμού, από εδώ.

Πως σας φαίνεται η νέα κίνηση της Microsoft; Θα μπείτε στη διαδικασία δοκιμής, ή σας αρκούν/καλύπτουν τα υπάρχοντα δίκτυα; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

Σχόλια