To Google+ μεγαλώνει αποκτώντας περισσότερα μέλη


Το Google+ αν και πολλοί το χαρακτηρίζουν "ghost town" έχει χρήστες που το προτιμούν και αυτή τη φορά η συνολική απήχηση είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το Facebook και τα λοιπά γνωστά social networks είναι ακόμα ψηλά και φυσικά δεν γίνεται λόγος για ξεπέραση των ποσοστών αυτών. Ωστόσο τα νούμερα που παρουσιάζει η εταιρεία δείχνουν κάτι που «μεγαλώνει» με ένα σταθερό ρυθμό αλλά μέχρι εκεί.

Έτσι λοιπόν και μετά από 18 μήνες ύπαρξης το Google+ έχει σύνολικά 500 εκατομμύρια χρήστες. Μεγάλος αριθμός αλλά όχι και «τόσο πραγματικός». Αυτό γιατί μόνο τα 135 εκ. είναι τα άτομα που έχουν account ενώ τα 235 εκ. αλληλεπιδρούν μέσω των Google sites ή επιλέγουν το +1 button του κοινωνικού δικτύου.

Αυξημένοι αριθμοί, ικανοποιητική "κίνηση" αλλά ακόμα ο δρόμος προς την επιτυχία του Facebook και του ~1 δις χρηστών είναι δύσκολος. Παρ'όλα αυτά το Google+ δεν τα παρατά, οι μηχανικοί και διαφημιστές κάνουν ό,τι μπορούν για να το κρατήσουν ζωντανό και να δώσουν κίνητρα χρήσης. Εξάλλου το 25% αυξημένο ποσοστό χρήσης, σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν, αφήνει αισιοδοξίες.

Πηγή

Σχόλια