Fujifilm X100s, με το ταχύτερο autofocus στον κόσμο



Όταν το "S" συνοδεύει την ονομασία νεότερων προϊόντων, σίγουρα ο νους όλων πάει σε κάτι βελτιωμένο ολοκληρωτικά. Έτσι και η Fujifilm επιλέγει να μετονομάσει το προγενέστερο μοντέλο της δημοφιλούς X100 σε Χ100s. Σ'αυτή τη περίπτωση ο υποψήφιος αγοραστής παίρνει ένα πλήρες πακέτο, σαφώς βελτιωμένο σε σημεία αλλά με κάτι που αλλάζει τα μέχρι πρότινος δεδομένα.

Η X100s είναι η κάμερα που προσφέρει, σύμφωνα με τη Fujifilm, το ταχύτερο autofocus στον κόσμο. Το νέο σύστημα εστίασης εμπλουτίζεται με ανίχνευση φάσης ταχύτητας 0.08 δευτερολέπτων για απόδοση καλύτερη από την όχι και τόσο ικανοποιητική του προηγούμενου μοντέλου. Ακόμη ο αισθητήρας 16.3MP APS-C X-Trans CMOS II παρέχει υψηλού επιπέδου τελικό αποτέλεσμα, πιο κοντινό στην Χ-Ε1 και παράλληλα με 30% λιγότερο θόρυβο.


Επιπλέον το viewfinder έχει δεχτεί και αυτό βελτιώσεις ενώ η τεχνολογία Focus Peak Highlighting το κάνει ακόμα πιο παραγωγικό. Φυσικά παρέχει την δυνατότητα εγγραφής Full HD video στα 1080p/60fps ενώ έρχεται εξοπλισμένη με τον φακό Fujinon 23mm F2, με χειροκίνητο focus για μεγαλύτερη ακρίβεια στις λήψεις. Εκτός των άλλων όμως το πακέτο της X100s ευχαριστεί τους φανατικούς της με το retro στυλ της που περιλαμβάνει επένδυση από δέρμα και όχι μόνο.

Η Fujifilm X100s θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάρτιο με τιμή γύρω στα 1300$.

Σχόλια