Oι χρήστες με iPhone 5 παρουσιάζουν μεγαλύτερο data usage


Η χρήση δεδομένων (data usage) μέσω του διαδικτύου είναι περισσότερη από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν και αυτό οφείλεται στα smartphones και tablets. Οι φορητές συσκευές των τελευταίων χρόνων προσφέρουν εύκολα στους χρήστες ότι χρειάζονται, για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο αλλά και να ανταλλάξουν δεδομένα μέσω αυτού.

Έρευνα που διεξήχθη στην Ευρώπη και δημοσίευσε η Aresio, παρουσιάζει τους χρήστες του iPhone 5 να κατεβάζουν περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με χρήστες άλλων smartphones. Oι κάτοχοι του νεότερου iPhone φαίνονται πιο ενεργοί, κατεβάζοντας data μέσω του κινητού τους. Επιπλέον, το ποσοστό είναι 50% μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό των iPhone 4S αλλά και τέσσερις φορές μεγαλύτερο, αν τεθεί σύγκριση με χρήστες του προγενέστερου iPhone 3G.

Εκτός αυτού όμως από την έρευνα προέκυψε και κάτι ακόμα. Από το Samsung Galaxy SIII είναι παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό ανεβάσματος περιεχομένου (uploading). Ακολουθούν οι χρήστες του Note II ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το iPhone 5.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το data usage στα smartphones παρουσιάζει ιδιαίτερη άνοδο ενώ είναι και μεγαλύτερο από αυτό των tablets.

Πηγή

Σχόλια