Sony Xperia Tablet Z, αυτό είναι το λεπτότερο tablet


H Sony ξαναμπαίνει στο παιχνίδι των tablets με μια νέα δημιουργία. Με στοιχεία που διακοσμούν το κορυφαίο της Xperia Z smartphone, η εταιρεία παρουσιάζει επίσημα το Xperia Tablet Z. Τον μεγάλο αδερφό που έρχεται στις 10.1-ίντσες για να ανατρέψει τα δεδομένα, με χαρακτηριστικά που πρωτοπορούν και εντυπωσιάζουν.

Πιο συγκεκριμένα το νέο tablet διαθέτει ανάλυση οθόνης WUXGA 1920 x 1200 pixels προσφέροντας υψηλή λεπτομέρεια και καθαρή απεικόνιση. Φυσικά εξοπλίζεται με το Bravia Engine 2 για ακόμα πιο ζωντανό τελικό αποτέλεσμα. Στο εσωτερικό εντοπίζεται τετραπύρηνος επεξεργαστής με συχνότητα λειτουργίας το 1.5Ghz ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται για πρώτη φορά backside illuminated (CMOS) κάμερα στα 8MP με αισθητήρα Exmor R, για ποιοτικές λήψεις απευθείας στο tablet. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από την προτελευταία έκδοση του Android, τη v4.1 Jelly Bean.

Εκτός των παραπάνω όμως, το Xperia Tablet Z διακρίνεται σε δυο ακόμα σημεία. To ένα εκ των δυο είναι το πάχος του. Όλο το "περιεχόμενο" είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα σώμα πάχους 6.9mm που το κατατάσσει στη πρώτη θέση... λεπτεπίλεπτου σχεδιασμό. Άλλωστε ξεπερνά και το iPad mini που μέχρι πρότινος κατείχε τα πρωτεία, με πάχος 7.2mm.


Η Sony όμως δεν μένει μόνο σε αυτά. Εφοδιάζει το νέο της καμάρι με S-Force Front Surround 3D και τεχνολογία Virtual Surround για μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Στα της συνδεσιμότητας υπάρχει υποστήριξη NFC και LTE αλλά και ότι άλλο συναντάμε σε μια ταμπλέτα του 2013. Επιπλέον το Xperia Tablet Z, όπως και το ομώνυμο smartphone, έρχεται με αντοχή στο νερό και στη σκόνη, αλλά για την ώρα δεν γνωρίζουμε τα όρια αυτών.

Το Xperia Tablet Z αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά την ερχόμενη Άνοιξη. Περαιτέρω πληροφορίες για την τιμή και διάθεση σε άλλες χώρες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σχόλια