H Οpera εξαγοράζει τη Skyfire Labs


Η δημιουργοί του Opera browser θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τους χρήστες τους, προσφέροντας μέγιστη εμπειρία από το δικό τους περιηγητή. Αυτό φαίνεται από τις συνεχείς αναβαθμίσεις των εκδόσεων για υπολογιστές και φορητές συσκευές ενώ πλέον μια εξαγορά φιλοδοξεί να ενισχύσει τις ικανότητες, με νέες πατέντες.

Η Οpera, ως εταιρεία πλέον, εξαγοράζει τη Skyfire Labs με αντίτιμο 155 εκατομμυρίων δολαρίων θέλοντας να συνδυάσει τις τεχνολογίες της, με ότι έχει δημιουργήσει η ίδια μέχρι στιγμής. Η εξαγορά αυτή θα της δώσει πρόσβαση στο Skyfire Rocket Optimizer Software το οποίο αποτελεί ίσως και το βασικό λόγο αυτή της κίνησης.

Το Rocket Optimizer στην ουσία δουλεύει ως συμπιεστής δεδομένων που χρησιμοποιούνται κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Φυσικά η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται από τους servers της Skyfire Labs ενώ με αυτό τον τρόπο η πλοήγηση είναι ταχύτερη και με σημαντικά μειωμένο bandwidth. Ωστόσο, αν και σε πρώτη φάση φαίνεται να λειτουργεί ομοίως με τις τεχνολογίες της Opera, στη προκειμένη περίπτωση το Rocket Optimizer συμπιέζει και video, κάτι που δεν το κάνει κανένα άλλο software.

Αυτό σε συνδυασμό με την εμπειρία της Opera που παρέχει εξαιρετικό cloud compression, σημαίνει ότι οι μελλοντικές εκδόσεις του browser θα είναι πολύ καλύτερες. Αν προσθέσουμε και την εισαγωγή του Webkit engine, τα πράγματα θα γίνουν σαφώς καλύτερα αλλά και πιο ανταγωνιστικά.

Σχόλια