Samsung Galaxy Note 8.0, η νέα κορεάτικη επιλογή


Η Samsung θέλει να καλύψει κάθε ανάγκη και αυτό φαίνεται από την πολιτική των προϊόντων της. Χωρίς να επικεντρώνεται και να τα δίνει... όλα σε ένα gadget, η εταιρεία προσφέρει πολυάριθμες επιλογές για όλους και όλες τις καταστάσεις. Η νέα δουλειά της Samsung ακούει στο όνομα Galaxy Note 8.0 και δεν είναι κάτι άλλο από μια επιπλέον επιλογή tablet που διαφέρει στη διαγώνιο και όχι μόνο.

Η κορεάτικη εταιρεία εκτός των άλλων με αυτή τη κίνηση θέλει να αντιπαραταχθεί απέναντι και στο μικρό iPad. Το iPad mini λοιπόν βρήκε τον μπελά του αφού το νέο Galaxy Note έρχεται στις 8-ίντσες (1280 x 800 pixels), όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομά του. Φυσικά πρόκειται για μια συσκευή που δεν στερείται τίποτα αντί αυτού προσφέρει τα πάντα και με το παραπάνω.

Την επεξεργαστική ισχύ αναλαμβάνει το Samsung Exynos 4 με 1.6Ghz συχνότητα λειτουργίας, συνοδευόμενο και από 2GB RAM για τα προσωρινά δεδομένα. Τα υπόλοιπα αποθηκεύονται στον ενσωματωμένο χώρο των 16GB ή 32GB, ανάλογα το μοντέλο ενώ δεν λείπει και η υποδοχή microSD. Στα της φωτογραφίας, συνυπάρχουν δυο κάμερες, μια του 1.3MP στο εμπρός μέρος και άλλη μια των 5MP πίσω για πιο ποιοτικές λήψεις. Στο τομέα της συνδεσιμότητας συναντάμε WiFi, 3G αλλά και επιλογή LTE για τους πιο απαιτητικούς ενώ η θύρα υπερύθρων (IR) προσφέρει ασύρματη ασύρματο έλεγχο των οικιακών συσκευών. Φυσικά το  Galaxy Note 8.0 συνοδεύεται και από το ανανεωμένο S-Pen για ακόμα πιο λειτουργικό χειρισμό.

Η Samsung θα διαθέσει το νέο της tablet στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 αλλά για την ώρα παραμένει άγνωστη η τιμή του.

Σχόλια