Ubuntu Mobile Developer Edition διαθέσιμο στις 21 Φεβρουαρίου


Η Canonical ετοιμάζει ένα special δώρο για τα απανταχού ψαχτήρια των smartphones. Με την developer edition για κινητά, το Ubuntu, περνά σε άλλο στάδιο, αναθερμαίνοντας το σκηνικό ενώ πλέον φτάνει και στα χέρια των χρηστών.

Η κοινότητα του Ubuntu, από developers μέχρι και απλούς χρήστες, θα υποδεχτούν το εν λόγω λειτουργικό στις mobile συσκευές. Η Ubuntu Mobile Developer έκδοση θα διατεθεί στο ευρύ κοινό στις 21 Φεβρουαρίου, κάνοντας το ντεμπούτο στην κατηγορία των smartphones.

Η νέα προσπάθεια για mobile OS παρουσιάζεται αρκετά φιλόδοξη ωστόσο σίγουρα απαιτεί δουλειά και υποστήριξη από φορείς και λοιπές εταιρείες. Φυσικά, ως λειτουργικό αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις, χάρη στη λειτουργία του, τις νέες πινελιές αλλά και την ομαλότητα στην απόκριση ενώ από κει και πέρα απαιτεί και την στήριξη των developers.

Πάντως, οι χρήστες των Galaxy Nexus και Nexus 4 θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να τρέξουν το λειτουργικό στις συσκευές τους, να το δοκιμάσουν αλλά και να σκαλίσουν κάθε τι που επιθυμούν, αφού ο πηγαίος κώδικας μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία φλασαρίσματος, θα γίνουν διαθέσιμα.

Σχόλια