Android tablets με περισσότερες πωλήσεις έναντι των iPad


Το Android πουλάει τρελά τόσο στην κατηγορία των smartphones όσο και των tablets. Η πορεία του λειτουργικού της Google είναι ανοδική ενώ παράλληλα ξεπερνά και αυτή των iPad. Για πρώτη φορά στα χρονικά, τα Android tablets, παρουσιάζουν αυξημένες πωλήσεις και κατατάσσουν αυτές του iPad στην δεύτερη θέση.

Παρ'όλο που η Apple προσφέρει στην αγορά περισσότερες επιλογές σε σύγκριση με το παρελθόν (βλ. iPad, iPad mini και παλιότερες εκδόσεις) δεν καταφέρνει να μείνει ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών. Σύμφωνα με έρευνα της IDC, τα Android tablets κατέχουν το 48.8% της αγοράς ενώ τα iPad το 46%. Η αύξηση του ποσοστού των Android είναι της τάξεως του 7.3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ενώ η πτώση πωλήσεων των iPad έφτασε το 5%, μέχρι ώρας. 

Οι λόγοι των παραπάνω ποσοστών είναι σχεδόν προφανείς αφού σημαντικό ρόλο παίζει η τιμή αλλά και οι πολυάριθμες επιλογές, κάτι το οποίο ανέφερε και η IDC. Το Android οικοσύστημα σαφώς και προσφέρει πολλές προτάσεις τόσο σε μέγεθος οθόνης, χαρακτηριστικών αλλά και τιμής. Φυσικά τα 7άρια και 8άρια (βλ. Nexus 7, Galaxy 8.0, Kindle Fire HD κτλ.) «διαπρέπουν» και παρουσιάζουν αυξημένες πωλήσεις ενώ παράλληλα συμφέρουν περισσότερο σε σύγκριση με το iPad mini. Ακόμη άλλος ένα λόγος που παίζεται διπλό ταμπλό ανάμεσα σε Android - iOS και όχι Windows 8, είναι οι χαμηλές πωλήσεις των νέων Windows tablets.

Σχόλια