Eric Schmidt: Android και Chrome OS δεν θα συγχωνευτούν για την ώρα


Το Android είναι αρκετά σημαντικό για την Google, αφού έχοντας επιτυχημένη πορεία προσφέρει έσοδα και μάλιστα με ιδιαίτερα ικανοποιητικό ρυθμό. Αποτελώντας ένα επιτυχημένο software προϊόν δεν θα μπορούσε να διαφέρει και πολύ από το Chrome OS της. Ένα λειτουργικό κυρίως για desktop, που η ίδια θέλει να έχει παρόμοια πορεία με τη mobile πλατφόρμα. Αντιλαμβανόμενοι το παραπάνω όμως, ο Eric Schmidt έχει διαφορετική άποψη για τα δυο λειτουργικά και σε καμία περίπτωση δεν τα θεωρεί ως κάτι κοινό.

Ο ίδιος αναφέρει πως το Android και το Ghrome OS είναι δυο διαφορετικές πλατφόρμες και μέχρι στιγμής δεν θα συγχωνευτούν με κάποιο τρόπο. Το κάθε OS έχει τα δικά του προβλήματα ενώ παράλληλα απευθύνεται σε διαφορετικές συσκευές. Φυσικά οι ευκολίες που χαρίζει το κάθε ένα είναι μοναδικές όμως ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικά να γίνει συγχώνευση εν μέρη. Άλλωστε δεν είναι απίθανο να δούμε mobile εφαρμογές να τρέχουν στην έκδοση για υπολογιστές, έτσι ώστε να κερδίσει πιο γρήγορα έδαφος.

Ό,τι και να γίνει πάντως, σίγουρα η Google κάτι... "μαγειρεύει". Η επιτυχία του Android είναι μεγάλη και αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να βασίζεται σε αυτό. Από την άλλη, το Chrome OS προσπαθεί να μπεί στην αγορά περισσότερο παρ'όλα αυτά για την ώρα τα πράγματα δεν εντυπωσιάζουν. Ίσως, στο ερχόμενο Google I/O να μάθουμε τι ετοιμάζει η εταιρεία του Mountain View αλλά και τι νέο θα φέρει στις πλατφόρμες της.

Πηγή

Σχόλια