Google Chrome OS - Hackers σημειώσατε ένα

Τo Chrome OS συνυπάρχει αρκετό καιρό στο περιβάλλον των λειτουργικών και έτσι η Google κάνει τα πάντα για να αποκτήσει φήμη και νέους χρήστες. Η εταιρεία θέλοντας να δείξει την καλή δουλειά που έχει γίνει κυρίως στον τομέα της ασφάλειας, πρότεινε σε hackers να το χακάρουν.

Προσφέροντας την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα, η εταιρεία παρακίνησε επίδοξους hackers να τολμήσουν και να σπάσουν τη πλατφόρμα του δικού της λειτουργικού. Στο συνέδρειο ConSecWest στο Vancouver, η προσφορά των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν το ιδανικό κίνητρο για να προσπαθήσουν κάποιοι να πάρουν τον έλεγχο του Chrome OS. Ωστόσο, με αρκετούς να θέλουν να κάνουν το αδύνατο... δυνατό (πάντα για την Google), τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά γι'αυτούς. Σύμφωνα με ομιλητή της εταιρείας, κανείς δεν κατάφερε να κρακάρει πλήρως το λειτουργικό σύστημα και ομολογουμένως τα χρήματα δεν κερδήθηκαν.

Εξάλλου, με αυτό η εταιρεία θέλει να ενισχύσει την εικόνα του κόσμου για το δικό της OS. Φυσικά και το Chomebook Pixel είναι ένα ακόμα στοιχείο που φανερώνει την θέληση της να μπεί για τα καλά στο παιχνίδι έναντι των Windows και Mac συστημάτων.

Πηγή

Σχόλια