HTC One, ένα Android πιο πλήρες από ποτέ


H ΗTC παρουσιάζει το νέο flagship smartphone της, αισιοδοξώντας για ένα καλύτερο αύριο, με αυξημένες πωλήσεις. Το ολοκαίνουργιο HTC One είναι αυτό για το οποίο η ταϊβανέζικη εταιρεία νιώθει περήφανη και έτοιμη για όλα.

Η συσκευή έρχεται με πλούσια χαρακτηριστικά, κάτι άλλωστε που αρμόζει σε ένα top κινητό αλλά και με έξυπνο software περιεχόμενο, για κάθε ανάγκη. Άλλωστε, οι εταιρείες πλέον δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη προσεγμένου λογισμικού και έτσι εδώ, η HTC έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Το νέα software-features της HTC

Αφήνοντας λίγο στην άκρη τα βασικά χαρακτηριστικά, το HTC One έρχεται με τα εξής νέα χαρακτηριστικά:
-HTC Zoe
-HTC BoomSound
-HTC BlinkFeed
-Sense Voice

Πιο συγκεκριμένα και ξεκινώντας από το Zoe πρόκειται για το συνδυασμό software και κάμερας. Με την κάμερα να έχει βαπτιστεί HTC UltraPixel Camera, δηλώνοντας την υψηλή ποιότητα λήψης της, και το αποκλειστικό software, το τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλό. Το HTC Zoe προσφέρει και την δυνατότητα λήψης 20 συνεχόμενων φωτογραφιών σε μόλις 3 δεύτερα ενώ το νέο Gallery ανανεώνει πλήρως τον τρόπο απεικόνισης.

Όσον αφορά το BoomSound είναι το feature που θα λατρέψει ο κάθε μουσικόφιλος. Με δυο ηχεία να «φιγουράρουν» στο εμπρόσθιο μέρος και τον βελτιωμένο ενισχυτή, οι μουσικές αναπαράγονται πιο πιστά με ζωηρό, μπάσο και κρυστάλλινο ήχο.


Από την άλλη στο HTC BlinkFeed δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα αναδιοργανωμένο χώρο εμφάνισης feed, social νέων και κάθε τι που επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης. Στην ουσία αντικαθιστά τα προγενέστερα gadgets για μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Ωστόσο, το τέταρτο βασικό feature του One που ακούει στο όνομα Sense Voice παρέχει καλύτερες φωνητικές κλήσεις χάρη στο διπλό μικρόφωνο. Αυτό σε συνδυασμό με τον αισθητήρα ήχου που βρίσκεται στο πίσω μέρος προσαρμόζει αυτόματα την ένταση του ακουστικού ανάλογα τους εξωτερικούς θορύβους. Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερη φωνητική επικοινωνία με καθαρότερο και πιο ποιοτικό ήχο.

ΗΤC One, τα χαρακτηριστικά

Το HTC One δεν θα μπορούσε να στερείται στο θέμα των χαρακτηριστικών. Η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει εξοπλίσει το κορυφαίο Android smartphone της με όλα τα καλούδια που έχει κάθε top συσκευή που σέβεται τον εαυτό της. Έτσι λοιπόν εντοπίζουμε: Oθόνη 4.7" Full HD (468ppi), τετραπύρηνο Snapdragon 600 στα 1.7Ghz, 2GB RAM, 32/64GB αποθηκευτικό χώρο δεδομένων (επεκτάσιμο με microSD), κάμερα UltraPixel με BSI αισθητήρα (f/2.0, 28mm lens, pixel size 2.0μm, sensor size 1/3', OIS, 1080p), GPS+GLONASS και υποστήριξη LTE. Φυσικά όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται και λειτουργούν αρμονικά χάρη στη μπαταρία των 2.300mAh.


Από όλα τα χαρακτηριστικά όμως δεν περνά απαρατήρητο το σχεδιαστικό μέρος αλλά και τα υλικά κατασκευής. Το σώμα του λοιπόν είναι δημιουργημένο εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο για ιδιαίτερη αίσθηση στο χέρι, με στρογγυλεμένες άκρες και καμπυλωτό πίσω μέρος. Ακόμη το πάχος και το βάρος διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Τέλος, η τιμή του νέου smartphone υπολογίζεται κοντά στα 700+ €.


Photos by HTC

Σχόλια